Jag vill köpa saker

Poff så var veckan i Knivsta snart slut. Så himla fort går dagarna och man borde ju skriva dagbok. Känns som det går lite långsammare när man åtminstone vet vad man gjort på dagarna. Än så länge minns jag i alla fall. Det har varit 20-25 grader hela veckan så vi har varit vid stranden, kollat in Sigtuna där vi spelade minigolf, ätit många glassar legat i solen och jag läste ut min bok på två dagar så det är rätt lugnt! Idag är det midsommar och vi har sett lite midsommarstång. Ikväll ska vi grilla och dricka champagne givetvis. Och jag firar genom att använda linser istället för glasögon. Det har liksom blivit mitt sätt att göra dagen lite, lite festligare.

Och jag har köpt en ny mugg till min fina muggsamling, eller två kom jag på. Handgjorda i keramik är ju förstås finast, men om det finns en tanke eller två bakom en vanlig porslin så blir dom lika fina. Men dom i keramik är så himla fina ändå så dom behöver man inte nån tanke bakom för att köpa. Jag var i "Öster om ån" i Uppsala som jag längtat efter att besöka sen jag glodde in i skyltfönstret under valborg. En mugg fick det bli fast jag egentligen skulle velat ha hela butiken. Jag köpte en i Stockholm också. Det var liksom tvunget. En i porslin med slottet på, jag behövde ju några fler minnen därifrån.

Jag älskar att köpa saker, men nu börjar mitt hem bli fullt. Jag längtar så till jag kan bo i en tvåa så jag får plats med ännu fler fina grejer. Eller hus! Vilken lycka. Vissa tycker att det är slöseri att köpa burkar och muggar och såna saker, men på riktigt så älskar jag allt jag köper och det är inte så att jag glömmer bort grejerna och det får stå och damma bakom någon annan grej. Nej, jag blir glad varje dag över mina saker och ibland tar jag fram något särskilt och tittar extra på det och blir glad haha det låter ju fånigt, men jag skulle nog kunna komma på varenda grej jag har hemma eftersom allt betyder något.

Bor man tillsammans med någon så kan det ju helt klart bli svårare med inredning. Men jag anser att den som bryr sig mest om en grej får bestämma. Det är ju inte så att David behöver betala hälften av alla små skålar och muggar och tavlor som jag bär hem. Man behöver ju bara dela på det som man faktiskt behöver, resten är ju mitt intresse. I våras hittade jag en jättefin liten saltskopa tex som jag faktiskt tyckte vi behövde. Då delar man på den och den har inte gjort oss besvikna. Och i somras köpte jag ett jättefint hem till den. En glasskål med en kupa över för att ha saltet i. Jag tänker på den ibland för den är så fin. Jaja det låter knäppt men jag har inget litet djur hemma så då får jag gosa med mina saker. Det fungerar väldigt bra.

trött!

Det tog slut så snabbt! Allt har gått i ett rasande tempo och det är tur att vi är likadana för jag tror det hade varit svårt att hänga med.. Blev många snabba beslut och mycket springandes tvärs genom gamla stan. En sväng till stadshuset och sedan tillbaka för att vila men nej, istället upptäcka att det verkar hända något nere vid Danmarks och Norges skepp, ungefär så har det varit. Vi köpte två tidningar, en amelia och en mama (ja, jag tvekade lite, men varför måste man ha barn för att vilja läsa artiklarna..) men dom tidningarna har vi inte hunnit öppna, inte ens på ditresan. Hade visserligen lite tid över på lördagen men jag ville liksom inte tappa fokus. Lördagen var jättetrevlig och jag orkar inte skriva om deras avspärrningar och brist på uppvisning av gäster. Jag tycker bara det var riktigt dåligt och tycker mest synd om de som faktiskt sovit i gamla stan för att bli utkörda och de vi mötte som rest med barn för att ändå inte se något. Jag och Johanna hade ju haft vår kväll kvällen innan. Nu ska jag försöka smälta lite och vila. Är i Knivsta och tröttheten känns mer för varje sekund, har inte blivit så mycket sova.

Dagen efter

Åh så dumt det blev att jag inte kunde blogga igår! Fanns inget nät i Sthlm, det gick inte att skriva eller ringa heller under långa perioder så internet var borta hela dagen. Fullt ös i hela stan!! Helt otroligt och som sagt, även om vi inte så några gäster så var man med och fick sig en redig känn på stämningen. Såg kortegstarten iallafall och Daniel och Victoria vinkade glatt. Vi satt ju sen sju men dagen gick så snabbt. Vi hade ju en trevlig granne men även en som ja jag vet inte vad jag ska säga. Han var tjötig och pratade om alla gäster även om han inte hade koll på någon. Ska man tro honom såg vi märtalouise minst tre gånger. En av dom tyckte åtminstonde jag så mer ut som bildts fru. Vår skånska granne hade fått en bild av benny och jag och j ångrade oss en aning att det inte var vi för den fick hon sålt till Expressen! Även en bild på oss ville dom ha så vi sa glatt våra namn och hoppades på lite mer mediautrymme haha. Till något annat, talen!! Var dom inte underbar!? Daniels tal var det finaste jag hört, och vad modigt. Nu måste vi smälta det här, j åker till Gbg och jag till Knivsta. Hoppas D har lite tålamod för detta var något av det festligaste jag varit med om och det kommer ältas :) kul att ni verkat så intresserade som läst och skrivit kommentarer! Jag hoppas ni är nöjda det är vi! Puss

I väntans tider

Gjorde något modigt och bytte plats. Dom har som sagt spärrat av typ allt så vi har inte så höga förväntningar men nu sitter vi åtminstonde på bästa möjliga ställe. Ingen kan se bättre vilket är en tröst :) vi sitter med en trevlig vän från Skåne som har bra koll på gästerna. Härligt är det. Johanna var nyligen på utflykt och stötte på Mary och Fredrik och lille Christian! Nu kom Hollands maxima ut med sin dotter och tog en sväng på gården. Såg nyligen frisören också med massa påsar på väg in i slottet. Är det verklighet detta :)

Vilken morgon! Haha

Jag vet inte var jag ska börja så det blir lite kortfattat. Klockan ringde halv sju fast då hade vi varit vakna en halvtimme! Tog oss till platsen vid kyrkan som vi spanat in men fick då höra att allt skulle bli avspärrat, suuuuck. Noll info och alla poliser saolika saker. Nu har vi satt oss i slottsparken och vet fortfarande inte om vi kommer se några gäster. Kortegen blir det iaf. Vi har fått nya vänner idag med, man har ju så mycket attprata om och alla har samma inlevelse som vi! Och kändisar är vi med haha! Det har kommit fram en del som sett oss på storbild ! Solen skiner och snart ska matsäcken fram. Jag hoppas såklart på fler prinsar och prinsessor idag men efter igår är allt en enda stor lyckobonus. Vigseln börjar halv fyra så nu väntar några timmar på våra träpallar. Köss!

Sicko

Himmel och pannkaka! Mark som sagt, så trevlig! Han kom fram och pratade innan och efter vår tv-debut. Våra vänner bakom oss var nästan mer nervösa än vi. Det var två par och gubsen fick inte ha kepsar på sig när vi skulle komma med i tv:) jag tror det gick ok för oss. Men benen var lite darriga. Men återigen, vilken drömkväll! Så fina var dom! Nu såg jag inget av Daniels eventulla brist av antireflex utan hans ögon glittrade! Dom var ett riktigt hollywoodpar och jag har aldrig sett en mer vältränad rygg än Viktorias! Ryggen hade liksom muskelkuddar. Madde då..? Vit klänning, why? Såg lite konstigt ut med tanke på att det inte är hon som ska gifta sig... Men hon var fin på huvudet och i ansiktet. Mary var ursnygg och fredrik glömde jag, Mary tog oss med storm. Mettemarit och haakon var fina också! Mona Sahlin nja.. Underligt band i midjan men Göran var fin! Äsh jag orkar inte, alla var fina, vackra och rätt fantastiska! Godnatt på er, uppdatering imorgon från storkyrkan, snart ringer klockan!

Vad säger man?

Okej. Nu kan man vara nöjd med livet. Vi har blivit intervjuade av mark levengood, sett alla i Nordens kungahus och Sveriges riksdag från första parkett. Träffade trevligt folk från donso som vi var ingift släkt med, tufft! Superkväll alltså. Vickan var snyggare än någonsin och allt är som vanligt, fantastiskt alltså! nu middag! Köas

Tiden går fort

Träffade några polare vid stadshuset. Alla var damer över 50 och äntligen kunde vi prata med några som inte suckade åt oss! Regeringen gled in i mörka bilar och det var svårt att se vem som var vem.. Vi tyckte oss kunna urskilja maudis och vinkade glatt, haha plötsligt tyckte jag om dom också. Kärleken går ju inte att heja! Men Viktoria kan man lita på, efter en timme kom hon i en bil som inte hade tonade rutor! Hon vinkade och såg glad ut. I baksätet satt Silvia. Men ytterligare en fanns i bilen och det var ju självklart vår näste prins! han satt bredvid Viktoria och nej, det kanske inte var självklart att det var han, men det kollade vi snabbt upp på denna underbara iPhone. Jag såg inte så mycket av honom men jag såg hans glasögon! Kanske saknade han antireflex på dom för dom blänkte sådant så det är tackvare dom jag såg hertig av Västergötland. Nu har vi kort men intensiv vila, vi har spanat in Konserthuset och bestämt en plats som vi bara måste lyckas få, så det kan bli två timmar i regn där innan alla anländer. Tror konserten kommer gå på tv ikväll. I väntan förrut föresten, utanför kyrkan blev vi intervjuade! Alla Stockholms museer ska tillsammans dokumentera denna dag, den är ju minst sagt historisk. Så kanske finns vi på bild på nåt museum om tusen år :) jag är rätt nöjd över mina svar även om jag är medveten att jag framstår som hysterisk i dessa samanhang. Det avslutades med en fråga ang våra tankar om monarkins framtid, såklart. Och ja, jag kan väl säga som så att om jag tänker tillbaka på vad jag sa så låter det nog som om Viktoria var min närmaste vän, minst. Både journalisten och vi fnissade åt det men man blir så glad av alla festligheter här! Nu ska vi dricka bubbel och gå till Konserthuset. Vi vill se mettemarit och haakon, Mary och fredric, Daniel och victoria och nu kom jag på att jag inte kan skriva allihopa jag vill se. Flaggor är inhandlade och hur det än blir imorgon så är vi så himla nöjda med allt redan! Allt har varit kul, faktiskt varje sekund. Det är inte ofta det är så många dagar i sträck! Hoppas vi träffar några nya kompisar vid kravallstaketet, det kommer va sinnessjukt mycket folk där så med denna iPhone med uppdateringar kommer vi få dom vännerna vi vill ha!

Dagen är kommen

Filade frukost i gamla stan, mysigt men strax var det dags för nya uppdrag! Tog en sväng mot stan och plötsligt var det fullt med folk, johanna tog upp sin fantastiska iPhone och genom den kunde vi förstå att det var rep inför kortegen! Hästar hästar och ännu fler hästar stod uppradade i färgskala och dom var duktiga. Plötsligt rörde sig massan bortåt för det var samtidigt rep i kyrkan! Gick dit och hamnade några meter från utgången där vi väntade på Silvia Vickan och näbbarna! Det gickbra att trycka oss fram o vi trängdes med utländska journalister och andra galningar som vi. Stod där ett tag o mystiska bilar åkte fram o tillbaka. Tillslut hände det något! Alla poliser började prata isina örsnäckor och pulsen blev högre än olapuls! Dörren öppnades och ut sprang alla näbbar, Christian var gullig o vinkade:) sedan var det Silvia o Viktoria!!! Det var så festligt dom var så snygga! Tio meter ifrån dom, det var riktigt roligt! Nu är allt som händer en bonus. Poliser precis överallt, är en minst i varje gathörn. Nu sitter vi vid Stadshuset och väntar på regeringens fest och hoppas på ja.. Någonting :) hej hopp nu blir det reka runt huset här.

Andra Dan på semestern tjoho

Morn! Vaknat ca trettio gånger eftersom vi delar rum med massa andra turister.. Men idag får vi ett tvårum för oss. Åt fantastisk lax och risotto igårkväll, sedan spanade vi in Norges skepp som lagt till precis vid oss. Det var en fin båt. Idag blir det mycket reka, inget får gå fel. Vi saknade information igår som kunde gjort oss väldigt lyckliga men jag vill inte tänka på det mer. Men just det, haha, nu kom jag ihåg Ola! Jesus.. Vi var garanterat äldst i ledet. Nu ska vi upp o leta frulle och hoppas att vi inte behöver använda några ponchos idag. Hela Sthlm är en jättestor stadsfestval och det bara bubblar av kärlek i varenda syreatom! Jag drömde om reinfeldt inatt. Och det är han som bjuder på fest ikväll, kanske betyder det något.

Pulsen maxades under ett kort men intensiv...

img_0045 (MMS)

Pulsen maxades under ett kort men intensivt möte med Ola Svensson.


Himmel

Ah det är så kul ! Blev lunch i gamla stan sedan rosevin i kungsan, allt är som det ska va alltså. Vi har fikat med Maria morgansdotter mums! Nu är det konsert med Ola och Orup omartin Stenmark bara hanar på scen det är ju möhippa för bövelen! Åh jag är så glad haha nä nu måste jag jazza till Ola :)

Tåg är bäst

Vi åker tåg. Jag mår illa men det gör inget för jag är så lycklig! Vi har ätit kungliga praliner och jag har ritat det jag gjort i slöjden. Vi fick ett kungaquiz men det var lite svårt vilket förvånade mig.. Jag kunde inte hästens smeknamn och Daniel tog tydligen av sig kepsen 2004 och inte 2005 som jag trodde. Nu vill pralinerna upp igen men det skulle aldrig falla mig in att göra som dom vill, dom är finare än så! På återseende, nu är framme!!! Hej tomtegubbar.

Tårta testing

img_0012 (MMS)

Tårta testing


Bara bra saker idag


Jag har nu gjort årets tårta.
Den är så vacker så man får en liten klump i halsen när man ser den. Man kan vila ögonon på den i timmar och njuta i oändlighet. Man betyder kanske jag i detta fall, eller nej, mamma tycker likadant som jag. Hon har också varit med och vi har klappat varandra på axeln för väl utfört arbete. Den är klädd i vit marsipan och har vita pärlor på sig. Det finns ju vita "silverkulor" som ser ut som de dyrbaraste pärlorna. Det ligger jorgubbar runt om och jga har gjort minihjärtan av mörk choklad som ska lite runt om. Dit är vi överens. Vi ville ha den vacker och tjusig och elegant och alla sådana fina ord som du kan komma på beskriver denna tårta. Men jag gillar knorrar. Jag kände att den liksom saknade något. Jag ville ha något extra piff för att göra den extra minnesvärd. Så jag tog fram mina favoritgrejer som är sax, lim och papper och svängde ihop det som kommer göra tårtan totalt fulländad. Jag lägger upp en bild senare för en bagare kan ju inte avsöja sina ess i ärmen än.

Glad nyhet!
Tråkigt nyhet för er som har tröttnat på bröllop för länge sedan. Johanna, min syster och resekompanjon har köpt en sån där iphone. Jag har fortfarande inte riktigt hajat vad det är, men tydligen finns det där internet i den vilket betyder, håll i er, att jag kan blogga DIREKT FRÅN STOCKHOLM! Haha det gjorde mig så förtjusande glad. Och Karin H, nu får du din innersta önskan uppfylld! Hon tyckte att jag skulle blogga men nej sa jag, vänligt men bestämt såklart, att det blir inget med det serru! Men nu finns alltså denna möjlighet så kolla in här när ni känner att ni vill veta det som aftonbladet inte kan ge er.

Snart kommer Johanna och Morty
och vi ska äta smörgåstårta och dricka champagne (nää mousserande vin men det är så himla tråkigt att skriva, och jobbigt). Pappa hade köpt champagne till ikväll och så ringde Johanna och sa att hon skulle förbi systemet på vägen hit så hon kunde köpa lite champagne. Då var jag så finurlig så jag sa inget angående den redan befintliga champagnen. Kl 9 imorgon åker tåget. Gud, jag måste packa! Imorse förresten blev jag stolt över mamma. Hon läste om en finsk journalist som beskrev hur de såg Victoria som sin egen prinsessa eftersom de saknade monarki. Jag såg att hon blev lite rörd! Snacka om att jag kommer grina på lördag haha!!

 

   

 


Senapen tog mig med storm

Åh jag blev så glad imorse! Jag tänkte på den underbara känslan man får när man inser att man har börjat tycka om en ny sak fast man inte ens har provat. Jag minns så väl studen då senapen trädde in i mitt liv. Jag satt i en soffa på ett hostel i Uruguay och tittade på fotboll. Plötsligt, som en blixt slog tanken mig: Varför gillar jag inte senap? Det är ju jättegott. Det var verkligen festligt och skönt att veta, att nu gillade jag senap. Jag hade ingen möjligthet att dubbelkolla och smaka det just då, men jag bara visste att det var rätt. Nästan samma sak med oliver och räkor, men jag minns inte ögonblicket utan det var vid en middag som jag åt det för att jag då visste att det var gott.



Jag var jättenära att få ett halleluja moment
som med senapen när jag jobbade på Gröna Lund. Jag hällde upp lakritsströssel i en bunke och doften nådde min näsa och jag kände att nu händer det!! Jag hatar lakrits och kände mig så lycklig över att kanske få bli omvänd. Jag blev så exelterad och faktiskt lite nervös eftersom jag inte visste hur jag skulle reagera. All denna adrenalin måste ha tagit dött på något annat i min kropp för jag kände hur lyckokänslan över lakrits rann ur mig och kvar stod jag med en äcklig doft av äckellakrits och jag blev så fruktansvärt besviken på mig själv att jag inte hade pallat trycket. Är ni med om samma sak så kan jag bara ge rådet att behåll lugnet och njut av stunden.




En sak till... Ja, det kanske blir lite mycket kungasnack men så är det. Jag kan liksom inte hejda mig även om jag skulle vilja. Men om en vecka är allt över. Då kommer visserligen varenda skvallertidning leta efter en mage hos Viktoria. Kan man ens bli gravid då?

Ikväll blir det lite stressigt. 18 börjar prinsar och prinsessor, sedan special om MetteMarit och Haakons bröllop och samtidigt (samtidigt??) börjar dokumentär om Daniel på SVT1 följt av det kungliga bröllopet med Ebba Von Sydow, Mark Levengood och Kristian Luuk. Jisses! Varför försvann den vanliga och pålitliga vhs:en? Jag kan ju inte spela in längre. Jag kommer prioritera SVT eftersom deras program är mest färska. Jag vill ju veta det senaste, norska bröllopet har jag ju trots allt sett.

Prinsar och prinsessor och Måns

Det räcker med att jobba några dagar för att helgen ska bli så mycket skönare. Det blev tre jobbdagar denna vecka men känns som tio dagar i rad. Så i fredags cyklade jag hem i rusket och fick ha en äkta fredag som jag inte haft på flera år. Jag åt räkor och jordgubbar och drack polenbaileys.

På torsag är det dags!! Helknäppt! Jag pluggar in det sista och jag måste erkänna att det börjar bli lite kämpigt att ta sig igenom all den ofantliga mängd som skrivs, men jag vill ju läsa allt... Igår lärde jag mig att Daniel föddes på samma dag som den gamle kungen dog och den nuvarande kungen blev kung. Coincidence?

Och Madeleine flyttar till NY i höst, jag tror inte hon vill vara en prinsessa längre. Tanken är att hon ska arbeta för World Childhood Foundation, men hur mycket kommer det egentligen vara med det? Jag tror hon vill leva lyx och då tycker jag att hon ska få sina penningar från något annat än Svea. Om hon ska få tillbaka mitt förtroende får hon se till att hennes USA-vistelse resulterar i en amerikansk rik, snygg och känd man så vi kan se fram emot lite mer (?) glamour i kungahuset.

Och lillprinsen, han får inte ha med sig sin donna på bröllop däremot kommer han få jazza runt med sin gamla flamma Emma. Åh varför kan dom inte bli ihop istället. Hon verkar snällare än paradisetjejen.

Prinsen verkar föredra orm framför jacka om tjejen känner sig lite frusen.
    

Idag gjorde jag en äkta
halv åtta hos mig-efterrätt. I miniglas la jag mörka chokladtryffel och över det vit choklad tryffel. Det blev så gott så jag slickade rent hela alltet. Igår var det lika gott för det var party med mamma och pappas gäng. Det blev en hejdundrande fest med baileys och dans till småtimmarna. Nästan. Vi pratade om vad det skulle stå på våra dödsannonser och hur begravningen skulle kunna tänkas vara. Sen hade Karin och Lotta sett en intressant undersökningen om olika disktrasor. Det visade sig att den jag hade i tyg (julklapp från Karin) var den bästa. Fem fyrar.

Nu måste jag börja tänka på packningen inför resan. Johanna ska köpa pallar vi kan bära med oss ifall vi behöver vila några timmar innan sekunderna vi väntat på kommer. Jag kom plötsligt på hur alla små ungar brukar sitta på axlarna och jag kommer ha noll tolerans mot sånt (om jag inte hoppar upp på pallen själv för att se). Små bebisar vet ju kanppt vilka det är som gifter sig så såna ska inte få förstöra. Jag kommer bli roserasande. Jag övade ju mig på Måns Zelmerlöw för några månader sen när det kommer till att bortse från småbarn och se till mitt eget bästa. Och jag fick ju faktiskt en bild. Visserligen med dubbelhaka men jag blev så nervös att jag Johanna inte skulle få med mig på bilden så jag tryckte mig bakåt. Haha jag fnissar bara jag tänker på hur fånigt larvig jag blev och vad jag sa får förbli hemligt.


Regnig första dag

Om fem minuter börjar bröllopsstudion på tv4. VARJE DAG går det kungliga program hahah det är ju underbart :) Mamma och pappa måste också kolla för jag behöver någon att diskutera med. Det blir ju så mycket intryck liksom ...

Idag har jag haft första bredvidgången på jobbet. Jesus vilken pärs. Jag kan ingenting om deras rutiner och jag har känt mig som en plågsam hemorrojd på personalen. Det är konstigt. Efter två små bredvidgångs-arbetstillfällen ska jag kunna ta hand om ett gäng pensionerer och ta upp dom ur sängarna, fixa lunch, ge mediciner etc. Jag är faktiskt ganska så rädd, men väldigt glad över att någon vill ha mig, om dom nu vill det efter idag.

Idag är det regn, så tråkigt. Jag fryser konstant och idag vill jag inte vara i en maträtt utan hellre i vedspisen. Den verkar så härlig och inbjudande. 
 
Oj jisses nu väntar tvn. Och jag måste koka te (eller kanske varm choklad..) och skära ananas, väcka mamma osv. Kl 21 blir det dokumentär om slottet, ifall ni inte redan visste det! Tjüss

Sommarlovsgräsmattan breder sig ut

Aaaaah det är så himla gött! Jag sitter i synneröd nu och det är lite duggigt ute, men ändå somrigt. Har tagit en morgonpromenad med mamma i skogen och sen ätit lång stor frukost. Idag är projektet att hänga in alla kläder i garderober. Det går nog åt två stycken eftersom det råkade bli 2 överfulla resväskor. Men en bra sak med det är jag inte borde behöva köpa några mer kläder på hela sommaren. Jag känner att jag kan klara det, fast det kan bero på att jag shoppade loss i förrgår och därför har det inte hunnit komma något shoppingbehov ännu!

Jag tror detta kan bli en supersommar! Nu kommer jag bara ha det gött ganska länge och på torsdag nästa vecka drar jag till Stockholm och går på bröllop (drömde för övrigt att jag fick gå på bröllopet inatt, snacka om att vakna besviken, och natten innnan var jag på lysning, haha störd? ja.) Efter det blir jag kvar i Uppsala en vecka för att sedan börja jobba på allvar. Jag vill vara i denna sekunden jättelänge för det är så bra när allt finns framför mig. Jag älskar framtiden när den känns så bra som nu för då blir nuet så skönt. Tänk om man kunde få ta med sig en skön kudde och gosa in sig i sekunden som är nu och bara vara där en stund. Och när man känner sig nöjd tar man med sig kudden ut igen och låter de nya sekunderna få komma.

Såhär ska min sommar bli fast jag ska försöka vara lite mindre skraj



Imorgon är det första gå-bredvid-dagen
på jobbet och jag är skitnervös, därför vill jag inte tänka på det just nu.

En två tre födelsedagsbarn!

NU ÄR DET SANNING! Det är sommarlov för bövelen och det har börjat på bästa sättet. David fyllde 24 år igår och jag har firat honom med massa god mat och massa paket. Och tårta givetvis. Egentligen firade vi mig med eftersom jag har lov, men det är onödigt att berätta. Det kanske skulle ta udden av hans dag tänkte jag.

Frida fyllde också år igår. Därför var vi på gubbholmen och firade henne. Och David. Och Jocke. Ja det var födelsedagsbarn överallt! Hon fick bland annat ett kubbspel och jag tror jag fick ner en kubb.. Jag var inte särskilt bra. Jag tror jag gick in med fel inställning. Jag tänkte liksom att det skulle bli kul att spela kubb och det att det var så längesen. Jag borde ju tänkt att jag skulle vinna om jag så skulle dö på kuppen. Jag och Rebecca spelade lite fotboll också. När vi kom hem senare så sa David att det hade sett kul ut. Vaddå kul? Jag tycker bara det är lite svårt att sporta och är man också rädd för bollen så kanske inte det blir så väldigt fartfullt spel. Men det var kul.

När vi packade ner våra filtar och picknickar fick jag en nyhet! Jag ska skriva för studenttidningen i höst och jag blev verkligen glad. Första numret kommer på min födelsedag redan så jag kommer få en sommarläxa.

Andra dagen på sommarlovet (alltså idag) har fortsatt lika bra. Har gått på stan hela dagen med min kusin Stina. Sedan åkte jag med hem till dom och fick jättegod mat. Det är synd att jag inte är där oftare eftersom det är så kul! När jag skulle hem igen fick jag åka motorcykel. Det var verkligen roligt och jag skrattade högt när jag satt där bakom. Och nervös var jag också att jag inte skulle luta lika mycket som honom i kurvorna för det hade jag fått som uppdrag. Men jag gjorde rätt för jag fick beröm att jag lutat precis lagom mycket. Det kan man ju leva på en vecka.


Frodo, Viktoria och jag

Jag är besviken på mig själv. Ynka timmen orkade jag ligga och sola idag. Sedan blev det helt enkelt för jobbigt. Det var vindstilla och typ 30 grader och håret åkte in i ögat hela tiden. Jag blev lite mer brun i alla fall men jag kanske får komplettera med nån kräm för jag orkar inte vara vit längre. Jag vill vara brun, ha mina vita tygskor, ett par mörkblå höga shorts som jag inte har ännu, runda fina glajor som jag inte heller har och när det blir kallt ska jag ta på mig min pippitröja.

Och så vill jag ha nytt hår. Jag önskar att jag hade tjockt ganska rakt hår för då hade jag haft kortkort på sidorna och massa tjockt hår i mitten i en backslickvariant. Det är en dröm men den kommer alrdig bli sann. Jag klippte mig typ fyra centimeter kort på högstadiet. På riktigt minns jag inte att jag haft det så, vilket bara kan betyda att jag inte såg mig själv i spegeln. Eftersom jag sedan lät det växa ut och det blev lockigare och lockigare för varje centimeter som växte så blev jag en kvinnlig motsvarighet till Frodo. Jag tycker det känns jobbigt att tänka på det så jag vill inte skriva mer om det nu.

Ja, tiden går snabbt. Om drygt två veckor åker jag och Johanna till Stockholm. Hur kan det redan vara dags? Vi bokade biljetter och hotell för nästan ett år sedan haha det är ju knäppt. Men så kommer vi också bo bredvid Haakon och Mettemarit och det gänget. Hoppas man kan få komma över på nån efterfest eller så. Det roligaste ska såklart bli att se hur Viktoria ser ut. Dock känns det som man vet ganska väl eftersom det inte finns så mycket att välja på. Att den är mer eller mindre långärmad och icke uringad är ju självklart så det som är spännande är då materialet på klänningen. De har beställt trettio meter siden så jag hoppas på ett vackert släp. Jag älskar släp. Marys klänning kommer inte kunna slås. Den var perfekt. Mettemarits var också fin. Det var inte buketten. Marys bukett var perfekt. Och Mettemarits släp var perfekt. Hoppas hela Viktoria kommer vara perfekt.



RSS 2.0