Upp som en sol

12-timmardag. Först föreläsning som handlar om områden som gör mig generad. Så jag skrattar istället för att få lite distans. Sen psykosföreläsning. Hoppar mellan ämnen ganska så väldigt rejält nu. Men sen fick jag vila huvudet med att flyttstäda. Jag fick köket. Skrubbade som satan i några timmar men nu glänser det. Jag var ganska bra på det. Putsa papperskorgen, tänk om man skulle göra det själv någongång.

Nov. 29

Jättebra föreläsning idag. Depression, mani och självmord var punkterna. Låter inte jättemuntert men det är föreläsningar som denna som jag faktiskt kan sitta och lyssna på aktivt i tre timmar. Utan mat i magen, utan cola. Men det funkar ändå. För jag tycker det är det mest intressanta ämnet i världen och jag vill mer än innan jobba inom psykiatrin. Men ändå, ändå händer det som inte får hända. Jag gör något dumt; jag tittar på min kära granne Miriam och får ett förfärligt anfall. Samtidigt som psykiatriläkaren pratar på så börjar det bubbla inom mig. När man absolut inte får. Det sipprar ut tårar från ögonen eftersom inget ljud får komma från munnen. Det kommer konstiga ljud ändå eftersom all kraft går åt till att inte öppna munnen. Här pratas det liv och död och jag kan inte sluta. Och jag skäms. När attacken går över och jag får fokus på det hon egentligen säger. Man får absolut inte göra så. Och det är precis därför det händer. Men sen, sen kom jag ur det och blev flitig igen. Satan vad flitig jag var idag.


hej kom och hjälp mig

Matten dödar mig så sakteligen. Jag trodde jag var bra, jag hade ju Govert på gymnasiet som hjälpte mig. Men detta är inte normal matte. Dropphastigheter delat med mikrogram gånger någon ampull som ska spädas. Jag känner som så att varför vill dom bryta ner mitt matematiksjälvförtroende? Nu ska jag äta en lussebulle. Skriva lite på tumörarbetet och känna att kunskapen om tumörer i röven, den ska dom inte få ta ifrån mig.

Förra veckan

skulle bli den bästa. Men kanske blir denna vecka bättre. Jag känner så. För måndagen får 10 poäng. Tack hej.

Förra veckan

skulle bli den bästa. Men kanske blir denna vecka bättre. Jag känner så. För måndagen får 10 poäng. Tack hej.

glad advent ja!

Ännu en helg tar slut. Jag passade på med två helnätter när jag var på så gott humör. För då går det inte fel. Även om helgerna tillbringats på liknande sätt de senaste året så är det något jag har behövt. Det har varit för mycket dumma tankar och helgerna har blivit min frizon. När man kan få låtsas att allt är bra och tro på det själv. Att dansa bort skiten helt enkelt. Ha deep talk med en bekant och tro att man kommit varandra nära. Prata öppet om olycklig kärlek och berätta hemligheter som kanske skulle förbli just det. Sen vandrar man hem, nöjd för att det känns som livet börjar ordna upp sig. Sen kommer dagen efter med allt vad det innebär.

Men lite av dom där praten från gårkvällen finns kvar. Någon hemlighet som var bra att den kom ut. Och lite av dom där dumma tankarna har tappats bort för att det gått en kväll utan dom. Det är en halvbra terapi som har kostat lite värdighet. Inget som fungerar i längden. Det är ju att umgås med fina männikor som är det enda viktiga i livet. Det är lite konstigt. Dom enda jag letar efter på dansgolvet är just dom, som jag redan har. Så helg efter helg går vi ut, tappar bort varandra i en dimma av rök för att gång på gång finna varandra. Jag blir lika glad varje gång. Och den känslan är samma oavsätt om klockan är 03 en lördag eller 11.34 en tisdag. Kan vara så att jag ev. ger dom lite mer kramar och pussar vid det första tillfället.


Bästa kvällen är just så

Nej, jag var visst inte på blå stjärnan igår för det är en smådjursakutmottagning. Aftonstjärnan skulle det vara. Potatis potatis. Men ni, har ni inte varit på Carl Einar Häckner så gå för tusan. Det är det bästa jag vet. Han är för bövelen det bästa jag vet. I över två timmar höll han låda och varje minut var, ja en jättebra minut. Eftersom han är min idol (japp) satte jag mig med glädje på andra raden med en liten förhoppning att kanske få vara med på ett hörn. Och! Jag fick det. Flera gånger. Jag fick peka på kort och visa publiken och skriva mitt namn på kort som han sen plockade fram ur plånkan. Han sa att han hade drömt om mig inatt och att jag haft på mig min blå klännig. Det var inte läge att säga att jag drömt om honom också. För jag anade att han kanske ev skojade lite med mig.

Utöver det så var det inte jättemycket trix, utan mer prat, sånger och ännu mer klokt prat. Och ja, pappa fick komma upp på scenen, han delar mitt engagemang för denne man så jag tror det spratt till lite i hans trollerisjäl. Och han skötte sig. För han är den klokaste jag vet (av dom jag känner).

Såklart köpte jag hans samlade krönikor. Och fick prata lite. Ja jag förstår att jag låter som någon 9-åring som träffat Nick i BSB och ja, lite så kanske det var. För han är den klokaste jag vet (av dom jag inte känner).


november ja

Igår bjöd jag på middag. Och ikväll blir jag bjuden. Jag ska äta musslor, det har jag inte gjort. Jag var en såndär fegis förr, men nu borde det gå ner. Sen Häckner på blå stjärnan, fy bövelen vad jag tycker om honom. Så därför har jag satt på mig en ny fin klänning och gjort en frissa så han ska se mig i publiken. Och så ska jag gå ut och dansa sen. För det är helg och vi ska fira oss. Och jag ska vara den jag vill vara. Igår var jag en röv, faktiskt. Ibland kan det bli så, framför allt på natten med ett snurrande huvud. Jag glömmer viktiga saker. Som man kommer på för sent. Helvete för att komma på saker för sent. När besvikelsen liksom tar över och man ska bli ledsen för att man är som man är. Eller ännu värre, om andra är det.

god kväll!

Jag väntar middagsgäster. I nya kläder som jag önskar jag kunde ha på jobbet. Pennkjol i blått. Det känns sjuksköterskeaktigt alt. flygvärdinnigt. Därför har jag inte tagit bort lappen. Så att jag kan modella lite innan jag bestämmer mig. Men såklart kommer jag behålla den. Jag vill ut och dansa i den ikväll. För jag är glad. Då känner man sig fin. Även om jag får de väntade kommentarerna om mina kläder så känner jag att jag kan ta det nu. Så blir man arg på dom imorgon istället, när man kommer på vilka idioter man träffar på där ute. Men då kan man inte ge igen. Jag är för snäll när det gäller. Så många man skulle vilja ge en smäll på käften. Jag slog på en motorcykel än gång. Det är det närmaste våldet jag har kommit när det gäller att de tillbaka på äckliga killar. Men nu får det vara slut på sånt. Skit ska skit ha.

Jag försvinner ibland

Så väldigt långa dagar. Så lite tid. Jag vill fika, äta middag, promenera, prata. Och det gör jag. Men det är ju lite annat också. Om levern, hjärtat, njuren och lite tumörer på det. Jag blir arg på svåra föreläsningar. När läkare föreläser och måste tillägga att detta är ändå bara en liten del, egentligen är det mycket mer komplicerat. Jag vill inte höra det när jag mina hjärnceller håller på att spricka. Jag vill bara sätta på lite musik och tänka att det löser sig. Men det löser sig inte om jag inte pluggar arslet av mig. Men inte får man mindre arsle för det.

nu natt

Jag drömmer drömmar om att alla försvinner, en efter en.

Men kanske har mina drömmar tröttnat på att vara onda. Man vaknar alldeles förvirrad och vill fråga någon vad det är frågan om. Men ingen vet vad frågan är. Man frågar någon annan. Men ingen vet. Så man lägger sig, och hoppas att man ska drömma lite till. Som berättar för en, lite om hur det är.

Detta skulle bli mitt livs vecka. Det var bestämt så. Idag var en bra dag. Jag skrattade lite för mycket åt trams, och varnade därför dom närmast mig att snart kan det vända. Slå om och jag tycker detta är tråkigt. Kanske blir lite arg istället. Som tur var kom argheten på föreläsningen. Jag tyckte allt som sas var dumheter och blev irriterad på dom som förstod. Sen ringde det ut och precis då tyckte jag allt var roligt igen. Sicken tajming tänkte jag och åkte hem till Magda och lagade mat.


tja

Idag är en sån dag. Jag vill ha helgen nu. Som börjar så smått imorgon. Ha det fint.


Tick tick

En halvtimme för tidig. Efter tre veckor på östra sjukhuset har jag glömt att spårvagnen tar 20 min. Som en färsking. En helg i Karlstad var bra avslut på min praktik. Jag är peppad (fult ord men ibland är man såna med) inför uni nu. En jädra massa diagnoser ska tryckas in. Och jag har ett nytt sätt att anteckna. Som en snilleblixt kommer jag nu glida igenom föreläsningarna. Kanske med hull och hår. Jag borde klippa mig. Sanna skulle göra det i helgen, men vi sov bort vår tid. Vi gick på fest och jag skulle nog vilja säga att det var vi som fick igång golvet denna gång. Gör man inga vidare stordåd får man vara stolt för det som händer. Och detta hände!

Idag ska min ungkarlslya städas bort. Det ska bli det där adventsfint som folk säger. Jag har aldrig haft det adventsfint i någon lägenhet förr, eftersom jag aldrig spenderat någon tid där. Men nu bor jag ju här, på riktigt.

Jag känner mig tramsig nu. Jag väntar på att en kompis ska komma hit och ropa Emelie. Jag väntar på att berätta saker. Jag väntar på att lyssna på vad dom har haft för sig. Och givetvis väntar jag på att få lära mig allt om kranskärlssjukdomar. Men fortfarande har ingen kommit, säg för gudarnas skull att jag inte gått till fel sal igen. Det skulle kännas som ett hån!

Dimpedim

Nu längtar jag tillbaka till skolan. Jag har jobbat tre veckor. Så nu ska det bli mysigt att få sitta på sin röv lite och skriva. Framförallt längtar jag efter att prata med människor jag känner. Slippa göra sig till när man har en pissdag. Och slippa låtsas ha koll på alla papper när man knappt vet vilken dag det är. Men det där dåliga självförtroendet jag har ang att jag inte har koll på någonting. Det måste jag slopa. Jag är ju i tid, jag minns viktiga saker och klarar ju mig. Sådär ja.

Värmland

Toppenhelg i Karlstad. Som blev festlig som alltid. Födelsedagsfest, dans, ostar och korvar, inflyttningsfest, dans och innebandy. Jag och Frida kommenterade matchen men det var svårt att hålla fokus. Vi var trötta. Men glada. Så vi köpte godis och jag åkte vidare till Kristinehamn.

Ett besök hos mormor och morfar nu. Lugnare här. Jag sitter vid datorn, mormor stickar, morfar sover, mamma har migrän eller nåt, pappa läser tidningen. Allt är som vanligt.

sista dagen

Om det är stereotypiskt på sjukhus? Ptja.

Hamnade under frukosten på samma bord som min sjuksköterskestudent-kompis och två läkare modell äldre. En bra frukost, kul att prata med lite annat folk ibland. Vi pratar resor och dom frågar lite om Peru och det jag inte vet hittar jag på, man vill ju inte verka helt bakom flötet. Dom reagerar normalt. Intresserade men gick inte i taket av mina äventyr. Men.. man reagerar ju lite olika.

Läkaren börjar berätta om sin jordenruntresa på 80-talet. Han berättar om hur han simmat och sett hajar (som typ är det mest spännande som finns) och sett blod i vattnet! Han blev överfallen av en noshörning (jag älskar savanndjur) och hur han vaknat och sett solen gå upp vid Mount Everest. Då ser jag plötsligt mig själv utifrån. Hur jag, liten student, sitter framåtlutad med hakan i handflatan och säger wow. Jag säger alltså wow! 7 år? Är inte noshörningar jättefarliga? Och hornet? Var du inte rädd? Vad häftigt med berg, det skulle jag också vilja se. Vad håller jag på med? Mina hajkommentarer ska vi inte gå in på.

Hej .

Det är ju inte meningen att någon ska bli orolig för mig. Jag kan bara glömma bort att ringa. När jag nu har en telefon. Glömma bort att bara för att jag vet var jag är så vet inte alla andra det. Lite självklart kanske. Johanna kom med förklaringen idag. Ibland får man intrycket av att du inte riktigt har koll på ditt liv. Jamen så sant.

happy b-day

Nu är det bara två praktikdagar kvar! Jag är nöjd som bara den. Skitsamma, nu ska vi inte prata om den. Eftersom jag är livrädd att bryta mot någon sekretess. Men en sak som inte är sekretess är jag ser ut som ett barn som varit på barnkalas efter en dag. Fixad i början, allt sitter som det ska, kläderna är rena och rätt korrekta. Ganska fint smink om jag vaknat på bättre humör. Men kl 16, då får man chocken. Håret står åt väldigt många håll. Sminket har fallit av. Kläderna är skrynkliga och kanske lite, lite madlåda på låret. Trist. Att man aldrig kan hålla måttet. Det kommer givetvis bli stor skillnad när jag börjar jobba på riktigt. Jag tänker att det kommer med examen.

VAR?

Jag tittade på en klänning idag. Om inte för att ha på sig så för att hänga upp på väggen. Jag hittade en fin. Ja, en såndär mormorsklänning. Med ringningen uppe i hakan. Långa ärmar och den slutade vid knäna. Jag har aldrig haft nån dragning till slampiga trasor. Fast jag försökt ibland. Och visst man har roligt i dom. Men så kommer dom där eländiga korten. Som får mig att tycka synd om alla i min närhet. Som inte vågade säga till. Som bara fick stå ut. Istället för att säga, oj nu är en tutte på väg ut. Eller oj Emelie nu ser vi faktiskt halva röven. Jag ska inte dra alla över en kam. För såklart har jag hört det. Och då rättar man till. Men inget varar för evigt.

Jag köpte inte klänningen. För jag vill inte se ut som mormor. Men jag vill inte se ut som en hora heller. Inget ont om mormor eller horor men jag vill bara inte se ut som er. Jag vill ha en blandning. Snygg som en slampa men med klass som en mormor. Där har vi det. Låt jakten börja.


Hej främling!

Haha jag fick napp efter mitt desperata inlägg! Jag ska få laga fisk, titta på tv, dricka te OCH gå söndagspromenad! Som värsta helylleparet! MEN, Sp? Vem är du? Menar du möjligtvis Sh? Om jag brukar kalla någon Sp så ber jag om ursäkt och umgås gärna med dig också!


Hyper

Nu harklas det värre än en gybbe. Ska man äta C-vitamin då? Är det det som gäller? Eller lite B och D? Jag gillar inte vitaminer. Inte i tablettform. Det känns konstigt. JAG BLIR JU INTE SJUK. Jag är ju inte en sån.. Jag får inte bli en sån. Jag fyller visserligen 25 nästa gång. Det är kanske åldern? Det är bra att jobba med sjuka människor om man vill känna sig frisk själv. Och så har man nära till en läkare när man känner någon liten krämpa. Jag får bara inte bli hypokondrisk. Det är min mardröm. Tänk att vara sjuk hela tiden fast man är frisk. Det är ju jättetråkigt.

Tjup!

Jag bara väntar på att jag ska bli sjuk snart. Därför måste jag hålla igång. Ingen bra idé. Egentligen. Det gick inget bra på praktiken idag. Jag hade inte sovit. Jag hade bara ätit en huvudvärkstablett. Och min lunch var den äckligaste vid mitt bord. Därför hade jag tallriken i knät. Det såg ju bara ännu dummare ut.

Det kommer bli en bra vecka. Jag försöker med detdär ta en dag i taget. Försöker boka upp varje dag, varje kväll. Och då går det ganska bra. Men jag måste lära mig att gå och lägga mig. Så jag orkar dagarna. Och då blir det lättare att klara nätterna. Klockan är tolv ser jag. Jag börjar bli hungrig. Struktur och rutiner, det har jag inte haft sen jag flyttade hit. När jag inte bor med någon är reglerna att det inte finns några regler. Lite skönt, men inget att hålla sig fast vid. För allt kan göras på ett annat sätt. Eller inte göras alls. Mitt Pippiliv. Väntar på att jag ska bli lite vuxen. Men jag är nog inte riktigt redo att lämna mitt liv där jag kan äta chips till middag, dansa till klockan fyra utan att någon vill veta när jag kommer hem, strunta i att diska för att det är så in i helvete tråkigt. Det låter jättesorgligt. Det ser jag ju. Men jag måste uppskatta det eftersom det är såhär jag har det, fast jag egentligen vill ha det tvärtom. Laga fisk till middag, vilken grej det skulle vara.

Heja helgen!

Vilken helg det blev. 10 poäng. Massor av mitt favoritfolk på ett och samma ställe. Mådde prima. Därför mådde jag inte hundra igår. Lite ledsamt och pappa fick agera öra när jag behövde tyckas lite synd om. Men sen blev det fest igen och jag blev glad. Jätteglad faktiskt och det är det bästa. Vi hade en plan att gå ut i Göteborgs ruggiga kvarter. Men planen ändrades. Jag och Olle dansade häftigt i röken på Yakida där jag måste tappat min telefon i något danssteg. Synd. Jag borde vara arg. Men jag orkar inte. Den försvann helt enkelt och det är bara konstigt att det inte hänt tidigare.

Men nu tar helgen slut. Nu åker jag till jobbet, tar på mig pyjamasen för att träffa mina gubbar igen. Man vet inte vilka som ligger kvar, konstigt. Egoistiskt så hoppas man få träffa några igen, men egentligen så vill man ju att dom ska vara hemma. Men jag kommer sakna dom så.


Tack

Tack för igår alla som kom. Jag har legat i sängen och ätit chips hela dagen, men måste gå upp nu. Göra mig fin till kvällens fest.

Men det blev en rolig kväll igår, kanske inte hela kvällen igenom och jag blir arg för det. För att jag är som jag är. Men nu måste jag sluta vara arg.

gomorn!

Jag har sovit, med drömmar såklart som har ställt lite saker upp och ner. Första kvarten efter att jag vaknat brukar gå åt till att strukturera upp natten och försöka få klarhet i vad som är riktigt liv och vad som är drömliv. Efter den kvarten brukar jag känna mig lite lättare till mods. Känslorna man hade under natten går ju tyvärr inte över så första timmen brukar jag försöka tänka snälla saker om dom personer som jag varit arg på under natten.
Inatt var det två.


Inte alls vad jag tänkte skriva om.

När jag sätter mig hos patienterna kan jag känna att var och varannan vill prata mer än den gör. Jag vet inte hur jag ska närma mig dessa. Vissa börjar prata/gråta/kramas så fort jag antyder att jag har lite tid. Det är dom enkla, för att lyssna kan vara det bästa man kan göra. Vissa skulle dö innan dom säger att dom faktiskt skulle behöva någon. Och man kan så lätt glömma dom. Dom som inte säger något. Men som har tårar i ögonen som man hinner se först när man ska mäta pulsen och sitter ner och tittar på dom en minut. Dom försöker jag gå tillbaka till. Försöker få dom att känna att jag inte ska springa iväg så fort jag kommer dit. Frågar om det är okej om jag sitter med dom medan dom äter sin mat. Och efter en stund kommer det något. Men sen kommer frågan; hur länge ska du stanna här? Och jag vill inte svara två veckor. Jag vill säga jämt, jag kan bli din kompis. Jag tänker på dom så mycket. Jag antar att det är så i början, att det avtar och det känns hemskt. Att man ska lära sig att säga hej, binda något slags band och sen säga hejdå för att dom blir friska. Eller inte blir det.

Man kan nog aldrig lära sig att se på folk om dom föredrar ensamhet framför att prata med någon i blå kläder som ser likadan ut som den dom träffade igår och den dom kommer träffa imorgon. Man måste få prata med dom en stund för att känna efter. Och jag vill ha tid till det, måste ha tid till det. Det ska börjas dokumenteras mer, dvs mer tid framför datorn. Vilket jävla påhitt. Använd kortkommandon, säger dom som förespråkar datortid framför patienttid. Skratta gråta?

Jag vill jobba inom psykiatri. Just nu, kanske något annat imorgon, men nu vill jag det. Men är det svårt med samtalsbiten med fysiskt sjuka människor undrar jag hur jag pallar det psykiska planet. Man kan bara jämföra med sig själv och jag ville ta emot hjälp först åtta år efter att jag skulle behövt det första gången. Hur hjälper man någon som inte vill bli hjälpt? Det är något jag ofta funderar på. För man tänker ju, vill inte alla vara glada. Men alla vill inte det. Jag ville inte det. Man blir trygg i det man är. Man mår dåligt, vänjer sig vid det, vet hur det fungerar, vet hur man reagerar och vet hur man ska vara. Man vill inte ha hjälp, för det värsta som kan hända är att den där som ska hjälpa en lyckas. Förändra ens tankemönster, sina vanor och att man tillslut inte känner igen sig själv. Man vet inte längre riktigt vem av dom man varit som är ens rätta jag. Och vi kan väl säga att det är lite där jag befinner mig.

Ibland är det lättare att läsa människor.

Men ibland är det svårare. Egen hårfärg i en klänning som inte riktigt går att knäppa med en drink i handen behöver ju inte vara bättre. Vilket jäkla meck att veta. När det till och med handlar om mig själv och jag bara kan se det i efterhand. Hur ska man någonsin kunna fånga upp dom mitt i det? Mitt i något dom inte vill att någon ska upptäcka?
Godnatt!

Nov. 10, 2011

Det är såhär. Jag plågar min omgivning om att jag har tappat min tankeförmåga. Att jag inte kan skriva, inte prata, inte gråta. Och jag står fast vid det. Jag skrev precis en liten text, tänkte att kanske om jag bara börjar, så flyter det. Men jag vill inte skriva Kenttexter. Jag vill inte skriva depp och ledsamhet och oj är det inte lite extra synd om mig idag? Jag tittade rakt fram, såg min stackars blomma i fönstret. Och började skriva om den. Plötsligt var det ett halvt A4, en depptext om en blomma som egentligen var en människa, kan jag tänka med lite fantasi. En riktig skittext. Ett skitnödigt försök till en text med lite känsla. Jag har hakat upp mig nu, jag vet ju det. Men så fort jag sitter tyst, inte har något att säga, så tänker jag att förr, förr skulle jag nog sagt något precis nu. Säkert något jätteroligt. Och så saknar jag det en stund. Tills jag kommer på att mitt gamla jag hade väl inte haft ett jävla skit att säga heller.

Att romantisera dåtiden, det är jag bra på. Men att jag tyckte om dom där ensamma promenaderna i Karlstad förra hösten. Dom där eviga dagarna utan slut. Det där jävla top model som jag såg två gånger om dagen. Att kämpa för någon annan istället för att kämpa för sig själv, för att det är lättare så.
Kommer jag någongång säga att det ändå var en viktig tid. Då får alla slå mig.

Natt!

Som om en bomb exploderat i skallen. Jag minns inte vad jag gjorde förra timmen. Men nu är jag hemma iallafall. För jag känner igen mig. Nu vet jag att det är onsdag för jag googlade almanacka. Och jag är ledig i tre dagar. Det kan jag läsa på mitt schema.

Jag ska träffa massa folk för att jag behöver träffa massa folk. Prata ytliga saker för att jag behövder prata ytliga saker. Lyssna på Christer Sjögren för att jag blir ledsen av texter som betyder nåt. Jag ska fira alla dagar fast jag bara borde sova. Inte vara själv, då går det lätt lite snett.

Äntligen kul

Tisdag blev lördag idag och det var roligaste kvällen på länge. Det var bara vi och då får man tillåtelse för alla sjukhusskämt. Som kommer som ett brev på posta. Jag försöker hejda mig bland vanligt folk, för jag vet att det är äckligt det jag säger. Att det kan uppfattas som hemskt barnsligt och snuskigt men jag kan inte låta bli. Jag måste bara få ur mig det. Att vi redan nu kan diskutera stomipåsar och katetrar som läcker över några glas vin vet jag inte om det är ett bra tecken, för vi har ju några terminer kvar..


Nuså

Jag verkar ju så smått få ge upp min dröm om lite snyggare outfit till syrror. Så jag får jobba lite mer på mig själv. Och det kan gå vägen tror jag. Det är liksom bara ansiktet som skiljer oss åt, så väldigt tråkigt, så därför måste man piffa upp detdär emellan också. Röda skor=smart för då syns det inte lika mycket om man spiller lite blod på fossingarna. Snygga pennor som ser ut som sprutor! Bara man inte råkar försöka sig på en injektion med dom. Jag ska nog nöja mig med att ha dom hemma. Fin klocka, har jag redan (men var!?). Tar mycket puls och det är så jobbigt att förlita sig på att patienterna har klockor som jag ska låna. Dessutom är det ofta sånadär tjusiga minisar i guld med guldvisare som är totalt värdelösa när man ska kolla sekunder.


Och det finaste av allt! Ett rött steteskop i metallic. Nu kan jag ta manuella blodtryck och då känns det inte alls lika töntigt att gå runt med ett runt halsen som det gjorde i början.

HEJA FREDAG

Nu kan jag inte längre skilja på dagarna. Det skulle kunna vara fredag idag. Men det är visst måndag. Man frågar konstant patienter om deras personnummer och jag vet inte om jag skulle klara det själv. Det värker i både kropp och knopp som det hette i KP.

På fredag kommer Emelie! Vi ska ställa till med fest och har de senaste utgångarna gått lite sådär (alt. åt skogen) så kommer detta bli en pangkväll. Skulle det inte bli så kommer jag bli så rosenrasande på mig själv. Vi tänker oss grillfest. Vinnare ska koras och ingen ska vara ledsen. INGEN SKA VARA LEDSEN. Jag säger det kanske mest till mig själv. Blir man det så får man inte säga det högt, för då kan någon annan komma på att den också är lite ledsen och det blir inget bra. Då hamnar man på toakonferens. Och där kan det bli farligt.


Pracke

Jag praktiserar. Försöker vara sjuksköterska. Det går både bra och dåligt. Sen försöker jag ha lite fritid. Det går ganska dåligt. Så jag föredrar att vara på sjukhuset. Jag gillar att vara där. Särskilt nu när jag faktiskt inte har något eget ansvar. Jag kan prata med patienterna hur mycket jag vill. Jag kan springa med på undersökningar dom skickas på och så får jag äntligen ta lite blodprov. Jag är såklart virrig. Innan det gäller. Måste springa tillbaka och hämta allt jag glömmer. Kanske ev tappar lite på golvet. Men när jag ha tagit bort stickskyddet, då är det jävlar i mig fokus. Även om många viktigpettrar kan ha roligt åt att jag är som jag är så kommer jag bli bra. För jag tycker detta är så himla kul. Idag hängde jag på röntgen ett tag och kikade på lite lungor. Och jag börjar så smått få klart för mig vad som egentligen finns där inne.


Jaha

Jag tänkte att det skulle vara en bra idé att släppa på det bekväma lite. Byta colan och pyjamasbrallorna jag har på jobbet till öl och skinnkjol. Och det var en bra idé. Tills det blev den sämsta idén.


kanske idag

Det gick ju inte inatt heller. Jag var i LA. Hos Bingo Rimér haha fyfan. Jag gjorde en treåring jätteledsen. Jag gjorde alla ledsna. Och några fler såna där ruttna drömmar. Idag ska jag ner till akuten och fråga om dom har nån dag över för en student. Kul.

Det måste hända något nu. Men hur ska man orka när man bara har ett vanligt människobatteri. Jobbar kväll men måste nog ut ikväll. Fast jag börjar känna mig trött, sjuk och lite allmänt krakig. Jag vill inte bli en sorgsen figur på dansgolvet som dansar i en dimma, kanske i sin ensamhet eftersom hon inte märker att hennes kompisar har gått. Så brukar det inte bli, men ikväll finns förutsättningarna och jag vet att jag behöver se upp för det. Nu vet jag att det är svårt att gå ut när humöret saknas. Men jag tror alltid att kanske idag, kanske blir det fantasiskt roligt även om man inte är på topp. Förra fredagen blev inte på topp. Vi skulle stannat hemma på den mysiga middagen, men någonstans tar den dumma osmarta delen av våra skallar över som säger svep glaset och gå ut och dansa med er. Så det gjorde vi. I vår ensamhet men ändå tillsammans.

Godnatt

När jag inte vet vad det är för fel på mig tar jag en huvudvärkstablett. Nu tog jag två. Men eftersom jag tycker det är så hemskt tråkigt att dricka vatten så sitter dom kvar i halsen. Men dom gör väl nån nytta där med.

Jag vill inte sova. För jag vill inte drömma. Inte vakna på natten och undra var jag är. Men nu, kanske inatt.


November

Jag hatar att inte kunna skriva. Jag hatar det och jag vill inte att det ska vara så. Jag saknar att se saker när jag åker vagnen som jag tänker på att jag ska skriva om sen. Jag saknar att komma på roliga ord som jag inte visste fanns. Att se roliga saker i tragiska situationer och att reagera lite mänskligt ibland. Jag saknar mitt gamla jag. Inte alla delar, så jag trodde inte att jag skulle överväga att gå tillbaka. Ett steg fram och två tillbaka illa kvickt för att man inte känner igen sig själv. Jag är ju inte såhär. Och att inte känna igen sig själv är faktiskt det läskigaste jag varit med om.


Dag tre

Jag har jobbat tre dagar nu. Och dom är så duktiga. Jag är ett rompedrag men försöker se ut som att jag har saker att göra. Det misslyckas ju. För vad skulle jag kunna hitta på som inte min handledare vet om. Jag går fortfarande med bestämda steg men åt fel håll, försöker se ut som jag hade något att fixa med just där innan jag kikar över axeln och smidigt vänder om. Ibland blir det lite mycket att göra för dom, massa ekg som måste tydas som jag inte kan. Då går jag in till nån söt gubbe som behöver prata av sig lite. Och det är så många söta gubbar! Dom berättar om sina ungdoms dagar och jag tycker ju det är jätteintressant. Många är så glada trots att de ligger på avdelningen de faktiskt gör. Det planeras för framtiden och så ska det vara. För på sjukhus ska man bli bra. Man ska få åka hem. Och när man säger det, att nu ska du få bli av med oss, då ser dom så fina och glada ut. Tänk att man själv kan bli så glad när någon säger att det ska bli skönt att inte se dig mer. Det gör ju i det andra livet jag lever för det mesta ganska så förjävligt ont.

RSS 2.0