Lite drama

Nu har jag fått träffa mitt Karlstadfolk igen. Vissa nyllen har jag inte sett sen jag flyttade därifrån. Åh jesus vad jag var laddad. Och jag fick utlopp för det. Inget skulle förstöra. 25-årsfesten borde få pris. Så väldigt bra. Sen kom vi ut. Och där kunde det gått åt pipsvängen, för jag blev hotad med stryk hörrni! Det har aldrig hänt förrut. Jag är inte den som muckar gräl på krogen som ni kanske anar. Det är inte därför jag går ut liksom. En drink råkade komma ivägen för min dansande hand. Jag ska inte tråka ut med detaljer men det var verkligen, verkligen inte mitt fel. Även om det kan låta så. Jag min snälla mes tänkte direkt att oj, nu får jag väl köpa en drink åt henne men det första jag hör när jag vänder mig om är att hon ska nita mig! Nita mig! Vem säger så nuförtiden? En kompis till henne höll fast henne för det var en agressiv brud det där. En annan kompis kommer fram till mig för att snacka.

Fruktansvärt ovänligt och bestämt.
Då bestämde jag att jag inte skulle ge mig. Hon snackade om respekt. Ja, hon har rätt, but still, jag har inga ögon i nacken. Respektfull dans med armarna längs sidorna och backspeglar på huvudet. Då behöver man väl inte gå ut och dansa alls. Sen fick jag ett tips ropande efter mig när hon stack. Ring socialen och få nåt jävla bidrag om du inte kan köpa en ny. Tja, kanske, men aldrig i helvetet att hon skulle få snylta på det bidraget. Jag låter ju nästan tuff märker jag, men det kom upp tårar i ögonen. Jag är inte van vid att någon säger såna saker. Jag fick stöttning plus cider från mitt finfina sällskap och sen dansade vi och efterfestade till morgonen. Fem plus. 

Och nu är jag tillbaka i Götet. Rolig vecka väntar med la gran final på lördag med bröllop. Maria och Andreas tudelu!


Äh jag vet inte

Nu skriver jag för tredje gången idag. Man får passa på när man vill. Jag ligger och tar igen mig efter helgen och orkar inte med så värst mycket. Jag tittade just på Ranelid. Jag har inte orkat med melodifestivalen men jag var ju tvungen att se detta. Vad var detta som orsakde allt intresse?
Nu kommer kärleken, nu kommer soldaterna, herrrregud. AOoo. Yeah, wow. Osv. Osv. 
Och det var ju jättekul. Jag känner såhär, slappna av lite, inte Ranelid utan alla andra. Var detta så mycket sämre än allt annat? Han knäppte med fingrarna, klappade med händerna och diggade. Med en ros i kavajen och ett orangefärgat tryne. Pratade om stranden jag och havet vi, sånt som han brukar prata om och fick in lite säd i låten också. Säd! Ett väldigt, väldigt roligt ord så bara där tyckte jag han kammade hem allt. Det som blir lite konstigt är när Molly står med darrande läpp och sjunger att hon minsann är trött på att få rosor ändå men att hon ligger och gråter på golvet. Alltså, ska det vara på skoj eller dödligt seriöst? För kombon som är nu gör det väldigt konstigt att se på. Jag vill att det ska vara roligt. Och Björn var rolig.

Bilder från hippan

Man måste vara mentalt förberedd. Det fixade jag snabbt med lite meditation medan kaffet puttrade och osten mjuknade. Maria presenterade oss eftersom det var en del nya nyllen jag inte sett. Jag heter Emelie men kunde misstas för Lasse Berghagen vilket också påpekades. Men vilken komplimang, han är ju en klippa.

Maria fick fin mantel och glasögon av tuschpenna. En jättejätteliten del av mig tyckte det skulle vara roligt om dom inte hade gått bort.

Och så konstsimmet! Det kommer en film så småningom. Vi fick en kvart på oss att i två lag göra en uppvisning och visa för dom andra. Till musik av E-type. Det var häftigt som ni förstår och jag kom på att vi skulle avsluta numret med "ubåten". Det blev tufft tror jag.

Hippan

Jag var så rädd att avslöja möhippan som var igår. Men jag klarade denna hemligheten också. Maria var så bra. Hon kunde sina trollformler som ledde henne runt på en skattjakt. Vi hade glassprovning på Lejonet och Björnen men höjdpunkten blev nog konstsimmet. Konstsim! På riktigt. Med näsklämma. Vi skulle flyta med spända ben och spretande tår. Böja upp och ner och snurra. Och är det någonstans jag får skryta så måste det ändå vara här. Instruktören simmar fram till mig och frågar om jag idrottat mycket (!?) På riktigt så frågar hon det. För jag har en sådan bra kroppskontroll. Jag blev hemskt förvånad, tittade mig omkring och som tur var så hade Johanna hört hela spektaklet. Annars hade ingen trott på mig. Maria rekommenderade starkt att ha en möhippa själv men den får jag nog se mig i stjärnorna efter. Men att se på stjärnor är ju ganska mysigt så det kan jag sysselsätta mig med ett tag till.


Trevlig helg!

Igår var en sån dag som jag vill ha oftare. Det var sol, snö och jag drack kaffe och promenerade med fint sällskap. Det var fredag och man har allt kvar. Flera dagar att bara fylla med roliga saker. Det var nöjesguidens prisutdelning igår och jag och Miriam skulle fira hennes Johan som var nominerad till årets glädjespridare. Tänk att vara nominerad till det, det är ju att vinna även om man inte vann vann. Vi sa att det kanske var dags att kliva ur sin safety zone i klädväg och jag tycker vi lyckades. Miriam skulle prova tights med dragkedja som jag inte hade kollat åt om jag gick själv. Jag provade också men spräckte sömmen i röven. Ändå köpte jag dom, och en stor t-shirt och en väldigt jätteblå kavaj. Det var väldigt bra danskläder. Minus skorna som jag dansat bort sulorna på. Kul för skorna, mindre kul för mig. Det får nog bli en repris ikväll när det vankas inflyttningsfest hos Helena, Mirjam och Elias. Och deras husdjur hunden och musen.


Tjup

Nu är jag inne på termin 3 och har med det fått lite för mycket självförtroende. Vi hade tenta i grupp i dag. Tre personer var vi som skulle välja ett läkemedel ur läkemedelsgruppen Nitrater (??). Sen skulle vi hitta på ett patientfall och berätta om personens livsstil, varför den söker vård, vad vi säger till patienten och vad som händer sen, när patienten får gå hem och lite bla bla. Jaha, inte så svårt tänkte jag. Vi började skriva på tavlan och hade koll på läget, tog en kaffe och pratade killar. Ungefär. Vi tog det lugnt, visste att det fixar sig. Men så nej! Vi går visst i skola på 1800-talet och skulle skriva hela arbetet för hand. Jag undrade varför vi inte fick papyros och fjädrar också. Men det går ju snabbt. Nej. Det gjorde det inte. Skriva "rent" från datorn. Vilka dumheter. Vi drog över fem minuter. Som blev tio. Och fröknarna blev helt i gasen. Vi måste tydligen kunna skriva fyra A4 i raketfart om vi ska bli sjuksköterskor. Vi kunde ha planerat bättre, ja ja ja, för det kunde alla andra grupper. Ja ja ja. Men nu blev det så.

Jag trodde ju planering var något jag kunde. Och jag vet att jag kan, egentligen. Men ändå har jag tre vetenskapliga artiklar att läsa till imorgon. Det får bli google translate. Skriver min b-uppsats om kronisk trötthet. Min andra b-uppsats. Men min förra var ingen uppsats egentligen. Det var en flyer och ett visitkort. Lite roligare kanske. Men nu tänker vi inte på det.

Åh, klagobrev. Inget bra. Nu ska jag ta ett bad och läsa om trötthet. Kan hända att jag somnar. Oj vad man sover bra i badet.


en vecka

Jag var i Paris i veckan. Saknat Emelie som satan och det var helt fantastiskt underbart att få träffa henne igen. Vi lyckades hålla det hemligt ända tills vi plingade på dörren. Då var vi tvunga att visa oss. Hon blev glad. Vi hade som tanke att strunta i att vi var i just Paris och bara umgås och prata så mycket vi kunde. Men Josefine är bra på att luras. Emelie jag skulle gärna vilja äta på resturang vid eiffeltornet ikväll. Jag höll på att trilla av stolen. Som om det var världens sämsta idé. Vi stannade hemma hos Emelie, med ostar, korvar och vinare. Låg som fyra packade fiskar i en säng. Mysigt men lite paniksparkar och armbågar på stackars Josefine.

Sen blev det onsdag. Som startade på värsta tänkbara sätt. Min kusin hade gått bort under natten. Det är overkligt och blir inte mer verkligt när man befinner sig så långt borta. Josefine och Emelie, dom är fina. Jag fick gråta och skaka och tänka. Jag befann mig långt borta i tankarna men tog mig igenom dagen med promenad från Triumfbågen-eiffeltornet-louvren. Det var en kall, solig dag och Paris var fint. Jag var med två av mina närmaste vänner och resan blev fin, men sorglig.

Nu är jag hos mig igen. Firade Johannas examen igår med en fest. Upp och ner i dom där känslorna. Och så kommer söndagen och det har hänt så mycket den senaste veckan så det är skönt att få vara ensam nu. Vet inte vad jag ska göra eller ta vägen riktigt. Borde kanske inte vara själv men jag måste det. Nu är det fullt schema i tre veckor vardag som helg och jag behöver vila. Tänka på riktigt och inte förtränga. Det blir en konstig dag.


Cirkusfest

Jag försökte mig på en fest i helgen. Jag hade storslagna planer med flygande möss i helikoptrar och sånt. Med inspiration från cirkusen. Så blev det inte alls. Men det verkade inte som att gästerna saknade djurunderhållningen alltför mycket.

Jag försökte ta fina bilder. Det blev mörkt och suddigt och inte alls fint. Carita kan däremot ta bilder. Hon kan ta i smyg också, för kameran är som en del av henne nu. http://caritaszmida.blogg.se/

Men ibland märker man det och försöker se käck ut.

Ibland märker man det inte och det är då man kan se hur man verkligen har det. Jag hade en rolig kväll.


CIRKÖR!

Idag vaknade jag rädd och ledsen. Suck alltså. Och som vanligt tog det några timmar innan jag kom på varför. Det var två kompisar som var bovarna i dramat. Dom var arga och besvikna på mig. Sa att jag var en mes. En fågel? Men nu är det okej igen.

Men! Jag var ju på Storan igår och kollade in Cirkus Cirkör. Tio minuter in i allt kom larmet. BRANDLARM! Utrym lokalen nu. På engelska sa dom det också. Alla satt kvar. Sen kom larmet igen. Då började alla skruva på sig lite. Det var ju cirkus för bövelen. Det skulle ju vara lite konstigt, det var vi ju beredda på. Det ingår nog. Sen öppnades dörren och vakten börjar tjoa. Då blev det kanske inte fart på oss, men vi gick ut iaf. Fick inte hämta våra jackor för det kanske var akut. Jag tyckte det var spännande. Käringarna i tunna blusar som fladdrade över deras rynkiga halsar tyckte inte det var spännande. Dom stod och tjatade i garderoben för att dom inte ville frysa. Brinn inne då och dö sur tänkte jag och sprang ut.

När brandbilen kom gick det upp för majoriteten av oss att det nog inte ingick i SHOWEN. Kom vi går och kollar sa jag till pappa. Han stod bra där han stod sa han. Så jag och några stackars frusna ungar kollade in brandbilen (och brandmännen). Men det hände inte så mycket mer. Falskt alarm! Så vi fick gå in. Fick beröm för att vi utrymt lokalen bra! Jag blir så stolt när man får gemensamt beröm. Vi fick en sammanhållning där. Kände oss bra. Då gick larmet igen. Inte lika roligt denna gång.

Men vafaen. Nu orkar jag ju inte skriva om själva föreställningen. Den var bra. Dom hade vackra kläder. Det var knivar, motorsågar och pingisbollar. Det var svett och sex. Det var ur och skur. Jag köpte en fin tavla. Och jag vill leva i en cirkus.


Klädprat

Jag pratar aldrig riktigt samma språk som expediterna. Därför säger jag alltid nej tack jag kollar bara när dom kommer stapplandes efter en och vill hjälpa. Fast allt man behöver är lite hjälp. Idag sa jag vad jag faktiskt letade efter. Och kom ut med tre killkoftor. Hon förstod vad jag ville ha. Till slut. Jag gick tom ut ur provrummet och letade upp henne för att få smakråd. Äntligen, en som förstår att jag inte vill ha en söt kofta med roliga detaljer. Fast ändå funkade det inte hela vägen. När jag ska gå, precis klar, dragit mitt kort, hon behöver inte säga mer för jag har redan betalt men då kommer det. Det som gör att jag fortsätter bli nervös för expediter. Du ba, fuck elva minus här kommer jag. Oj, nej så kommer jag verkligen inte säga.

Kanske var det dumt att köpa koftor, jag hittade en hel drös när jag städade gardroben men what goes around comes around osv. För jag tvättade idag. Jag gör på det viset att jag använder allt jag gillar ett varv, sen tar jag ett varv till och dom som klarat sig utan tandkräm/mat etc får ett varv till. Sen tvättar jag todos. Det tar timmar. Timmar av dåligt humör och ett springande upp och ner för mina helvetiska trappor. Jag har bråttom i tvättstugan. Det måste gå fort. Och då kan man trycka in fel knapp. Och man hinner se det, men tänker hur farligt kan det vara. Inte alls farligt var det, men vissa kläder ska jag kanske nu spara till eventuella barn i framtiden. För det ser ju så väldigt roligt ut så man kan inte bli arg. Jag blev mer ledsen när jag trodde att min guns´n´roseströja hade tappat sitt tuffa tryck, men så var den bara vrängd. Så koftorna jag köpte idag var ju alltså ett väldigt bra köp.


RSS 2.0