Oh My

Inte vill jag låta som 13 och inte vill jag vara sån. Men det var lite upplyftande att ha något annat än damer modell äldre som föreläsare. Två ambulanskillar höll låda hela förmiddagen och sen skulle vi ha praktisk övning. Jag ska givetvis bli ambulanssjuksköterska efter denna dagen. Förlåt alla psyksjuka och blivande mammor men detta måste jag ju göra!

Så var det plötsligt vår tur att visa vad vi hade förstått under föreläsningen. Med hjälp av handledning från dom. Och det var bra. L A B C D E. Finns det något som heter. Allt man ska kolla hos en patient när man kommer till olycksplatsen. Och jag är ju intresserad. På riktigt är jag det. Till och med jättemycket. Men jag blir så virrig. Josefine spelade medvetslös och jag fick C och D. Cirkulation och vakenhet/medvetande. Det gick okej. Han sa jättebra när jag stammade fram att pulsen kan vara svag eller oregelbunden. Det hade kanske gått bättre om dom gömt sig bakom en skärm och man skulle berätta vad dom hade för skor, kläder eller frisyr. Men den frågan kom inte, så jag var en medelmåtta idag igen.

godnatt

Den där söndagsångesten är inte att leka med idag. Inte ångesten inför måndagen, då får man ju en ny chans. Det är alltid gårdagen. Fånga gårdagen, men det är ju alltid för sent. Jag skulle grilla korv idag, se på spännande grejer på film. Leka med en hund. Men jag valde att dra täcket över huvudet. Det brukar sägas att det är bättre att ignorera det, träffa folk istället. Men jag behöver vara själv. Vilket jag inte varit många minuter de senaste veckorna. Jag sov till eftermiddagen. Lagade lite mat och sov lite till. Nu ska jag snart sova igen. Kass dag kan det tyckas men det var det bästa jag kunde göra. Precis som man behöver träffa andra för att underhålla relationer behöver jag vara själv för att inte glömma bort vad jag tänker. Och jag tror på att sova ikapp lite. För det är en lång vecka nu. Tidiga spårvagnsturer varje dag. Jag vet inte vart jag vill komma med detta. Jag är lite trög i skallen. Och i detta tröga tillstånd kom jag på en ny strategi. Jag ska följa hjärnan istället för magen. Och se om det går bättre.

Här till exempel. Min magkänsla ville verkligen inte ha en mus i håret. Men min hjärna sa att hur farligt kan det vara? Och det gick ju bra.

morsning

Nu blir det en annorlunda termin. Vi ska inte längre kunna rätt och fel. Nu ska vi tooolka. Förstå. Ha perspektiv och gärna ett holistiskt sådant. Vi ska samtala och förstå det patienten känner utan att den säger det. Typ. Lätt. Nej, omöjligt. Jag trodde snacket skulle vara det lätta, ta blodprov det svåra. Och så blev det tvärtom. Så typsikt. Imorgon ska vi ha seminarium om psykisk ohälsa, beroende och missbruk. Hm, jag är inte förberedd. För nu kan man inte kolla sig själv innan vad man inte har kollen på. Nu ska det diskuteras och stå i. Tycker det är mer intressant än någonting annat. Jag är lite för mycket i skolan bara. Hinner inte med min ledighet som jag har planer för. Vilket jag tycker är lika viktigt. Annars funkar inte det andra. Men det kommer bli en bra kombo. Äntligen flyter allt på.

semester

Efter att ha spenderat ett dygn hos Miriam blir det ensamt i lägenheten. Jag gillar övernattningar. Jag blev just påmind om att jag gick in och la mig bredvid henne imorse och somnade om. Som en mysig minisemester.

Men nu är jag hemma i mitt bo igen. Några timmar. Måste packa för min Linköpingshelg. Jag ska packa en packning som är genomtänkt. Inte ett klädesplagg som inte ska användas. Jag har köpt matsäck för bussresan med Magda. Genomtänkt!

glad vecka ni

Nu ska jag bege mig till uni. Jag fyndade billiga skräpkjolar i helgen just för att dom var så oemotståndligt billiga. Så idag ser jag ut som att jag firar Jesus uppståndelse. Det är inte alls vad jag gillar i klädväg. Men som sagt, ibland går det inte att låta bli. Jag köpte jeans också. Som satt tightare än korvskinnet. Så jag rev sönder dom vid första användningen. Så dumt det också. Tur att man har en sömnkunnig i familjen. 

Jag far till Linköping och hälsar på Martin i helgen. Var så väldigt längesen jag var där. Kanske ett år sedan. En fiffig sak är att Magda har familj där så vi åker dit med samma buss! Och hem med samma buss! Och jazzar till det tillsammans!


Söndag minus ångest

Det blev födelsedagsfest i fredags och dans på Rio Rio. Jag tror att vi försökte dansa "hip hop" i tre timmar. Det kan jag inte. Jag vill inte veta hur det såg ut. Men mina fötter bevisade dagen efter att jag inte bara hade stått och kollat på. Jag behöver såna nätter ibland. När man bara får släppa allt och känna sig så bra.

Det har hunnits med många olika grejer denna helg. Pyjamasparty, tentafirande, partaj, handboll med flickor-98 och middag hos mamma och pappa. När det bara är familjen hemma är det okej att kolla på gamla filmer från 80-talet. Jag och Johanna som 3 och 6-åringar. Det är bara vi som orkar med att se. Av logiska själ. Det är ett sånt kaos. Man blir trött bara av att kolla hur man höll på. Av med alla kläder, på med alla kläder, hönsdop, dans, sång och hopp i sängen. Och så en sak jag undrar. Aldrig några byxor? Varför? Jag går med rumpan bar 90% av tiden.

Nu börjar år två. Jag ser fram emot det så mycket. Jag har haft ett kanonår och jag hoppas det får fortsätta så.


fredag

Ledigheten går som på räls. Den blir ju precis så bra som jag tänkte. Pyjamasparty med Titianic och massa Mord i sinnet. Men alltså, Titanic. Det kommer ju inte som någon jättechock det där som händer. Men jesus vad jag grät. Snorade, grät, snorade, grät och så höll vi på. Nu är det födelsedagsfest och dans på Rio Rio. Jag fattar inte var den där båten ligger, för jag har aldrig sett den dagtid. Båt är temat för helgen.

Nuuuuu

Oj vad konstigt. Nu har jag läst ett år. Jag blir så nostalgisk, lugn, ledsam, glad och speedad. Det är ganska blandade känslor och en aning snurrigt för mig. Jag blir alltid lika uppspelt efter en stor tenta. Pratade i falsett på Myrorna och drog i fula gula kavajer i storlek 48. Köpte en acka i alla pasteller som finns. Jag vet inte varför, jag bara behövde spendera lite. När jag kom hem, fortfarande speedad, kom jag på att jag skulle rensa gardeoben. Inget bra att göra efter att man tömt hjärnan. Kläder på hela golvet. Jag kan inte städa. Det ligger små högar överallt, tvättas, vikas, slängas, kanske slängas men sparas så länge, utklädningskläder etc.

Nu måste jag ta tag i det. Igen. Med lite rockig musik. Sen kommer gästerna. Vi ska fira att vi är bra. Att vi fixat denna tenta nu efter dagar av dåligt humör hos oss alla. Tack och hej

tisdag snart lov

Nu vill jag ha vår. Nu får jag snart lite kräks i munnen av min vinterjacka. Jag vill ha stora kavajer och vårskor. Jag vill sitta i Kungsparken och röka på en pipa eller nåt. Jag romantiserar våren och har bestämt att den ska bli precis så fin som jag föreställer mig. Förra sommaren minns jag inte. Jag gissar att jag inte bara låg hemma i min säng men har ingen aning om vad jag gjorde. Jag som brukar minnas rätt så mycket stör mig frutansvärt på när tider ur mitt liv raderas. Jätteobehagligt. Gymnasiet- borta. Det får inte bli fler såna luckor!

Jag sitter i tysta läsesalen på biblioteket och är en såndär obehaglig typ som fastnar med blicken på andra. En sån som gör att andra inte kan koncentrera sig. För nu har jag fått för mig att jag kommer fixa tentan imorgon. Då vill jag inte riskera att läsa mer och inse hur lite jag kan. Jag har inte läst om psyksjukdomar och demens än. Det tänker jag är mina områden. Jag tänker mig att jag har en liten talang för det som betyder att jag inte behöver läsa på. Det är en dum tanke eftersom jag högst troligt saknar denna talang. Vi får se imorgon. Nu ska jag köpa en stiftpenna med sudd. Jag ska komma förberedd. Det kanske kan bli en tradition.


och så blev det natt igen

Det är dagar som inte finns nu. Man går runt som i en dimma och vill sätta igång det nya året, på riktigt. Men så måste höstterminen avslutas och jag vet inte om jag gillar att livet är så uppdelat. Jag satt och gnällde för Miriam några timmar på biblioteket. Jag blandar ihop arteriokleros, arteriell insufficiens, aortastenos, aortaneurysm och undrar hur många sjukdomar aortan kan vara inblandad i. Jag blir lite irriterad. Att man känner sig dummare och dummare ju mer man läser. Trist utveckling.

Jag tänker bara på mitt lov nu. På onsdag. Då börjar del två av mitt liv i Göteborg. Okej jag gillar kanske lite när man delar upp livet ändå. Det där att se tillbaka och starta nya kapitel. Klyschigt och fint.Likadant som igår

Jag har lämnat tillbaka min telefon. Man fick inte lämna tillbaka sin telefon sa hon i affären men jag fick det ändå. Jag hade laddat utanför. Puffat upp mitt hår, läppsyl (varför stavas det inte så?) och så tryckt ner min cheeseburgare i fickan. Jag ville se ut som att jag visste något om det jag pratade om. Jag uppfattades nog inte så. Hon frågade varför jag ville lämna tillbaka en sån bra telefon. Öh, eh. Jag fick en i julklapp. Och så ser jag på kvittot att jag köpte den efter julafton. Så dumt det blev. Men varför lämnade jag tillbaka den då. Ja det kändes bara inte hundra. Det är möjligt att jag köper den igen nästa vecka. Men just denna, när den låg i sitt paket. Jag tyckte inte riktigt om den.

Snart tar min syster sin examen. Hon börjar jobba innan jag ens har gått på hennes examensparty. Det är en bra grej. Jag köpte en present till just denna dag för jättelänge sen. I Karlstad. En skitpresent egentligen. Men kul. Det är så kul med paket. Även dom tråkiga.

Nu tillbaka till läsandet..


Hej!

Jag gillar ju inte att plugga i sista minuten. Jag gör ju inte sånt. Men nu kom den där julen ivägen och då sitter jag här. Sju timmar har det blivit nu. Och jag har inte hunnit gå igenom allt en första gång än. Men det funkar. Jag är inte arg. Min one piece fungerar utmärkt att leva i helger som denna. Och chips och kaffe fungerar ganska ok som mat. Och mina glasögon. Tack för mina glasögon. Det är en fiffig uppfinning. Jag kan se vad jag skriver.


Gonatt!

Vad jag längtat tillbaka till föreläsningssalarna. Men idag satte jag kaffet i halsen när föreläsaren smäller upp ett honkön på power pointen. En del föreläsare pyntar deras power points med något blått streck eller en prick. Nu var det.. inte alls så. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag tog vägen till ett café, köpte en cola och vi var ganska så effektiva.

Nu lyssnar jag på Björn Afzelius. Kommer ihåg när jag lyssnade på honom när jag var liten. Berättade för pappa vad jag trodde texterna handlade om. Han verkade så genuint intresserad och jag uppfattade det som att jag, som 10-åring hade förstått något som han inte hade. Jag trodde alltid att jag var minst lika klyftig. Jag trodde, väldigt mycket på allvar, att jag nästan kunde slå honom i armbrytning i samma ålder. Vad konstigt. Hur man kan vara så bakom flötet. Han sa att jag snart skulle kunna slå honom. Att det skulle stå i tidningen då. 8-åring slog 48-åring. Han trodde visst att jag kunde greja allt. Och aldrig en negativ sak har jag hört. När jag skulle försöka mig på att bli svart och svår och målade kajal runt ögonen. Då tyckte han att jag skulle köra på med lite mer. Han tyckte det var tufft med säkerhetsnålar i öronen. Nej. Det gissar jag att han inte tyckte. Men jag märkte aldrig det. Jag undrar vad jag gör nu, som han uppmuntrar men som egentligen vandrar uppåt väggarna.


onsdag

det tog bara stopp. jag satt och pluggade dagen innan julafton. peppad. eftersom jag hade all tid i världen. när jag inte har all tid i världen försvinner inspirationen. jag vill inte lära mig när jag måste. jag vill lära mig när allt jag lär mig är en bonus. jag vill bestämma själv. idag satt jag på göteborgs stadsbibliotek. blev irriterad på folk som skrattade. jag kände mig som en förstoppad käring. jag vill vara den som skrattar på biblioteket. jag vill vara den som bibliotikaren säger dämpa dig till. nu satt jag dämpad. och det var så tråkigt. jag tog mitt pick och pack, köpte en smörgås med faktiskt lagom mycket smör på och åkte till pedagogen istället. det tysta rummet. här är det dämpat på riktigt. ingen som har roligare än någon annan. grannen räknar matte med en miniräknare med jättemånga knappar. jag har nog roligare än hon. det blåser ute och jag känner inte av någon vår i luften. min näsa är ganska tiltäppt så det kan vara därför. mitt huvud är fullt av snor tror jag för jag kan inte tänka. jag blir socialt självdestruktiv. allt man inte ska göra hinner jag med på en kafferast. det blöder inte. det vore konstigt. men att fucka upp sin hjärna, det är inte så skönt heller.

skillnaden på då och nu är att jag inte tillåter tankar ta över mig. jag ska träffa magda, miriam och helena idag. det ska bli roligt. så. och jag har nytvättat hår. nu kör vi på med lite bukspottskörtel, MS och blodförgifting innan dagen tar slut.

hej

Jag tror att när jag umgåtts med folk nonstop i två veckor så ska det bli skönt att vara ensam. Ligga i soffan i mjukisar. Jag tände tom några ljus. Och hittade filten jag fick i julklapp. Jag tänkte att jag ska se på film, utan dator i knät och bara vila mig. Så mysigt. Och så blev det inte mysigt. Jag stängde av filmen. Satte på musik. Och så kommer bara känslan av att det skulle vara skönt att gråta en liten, liten stund. Det går ju givetvis inte. Det har jag gett upp för länge sen. Och att behöva gråta lite men inte kunna är inget kul. Det ger ingen bra känsla.

Borde sova, men vill inte. Jag är hopplös idag. Funderar sönder som jag inte får. Och jag blir så rädd. När jag gör allt det där som jag vet att jag inte ska. Jag blir ju sånhär. Jag blir alltid nere när jag haft det extra roligt och plötsligt blir själv. Jag blir vemodig när en ny termin startar. Min depression förra året började samma dag som höstterminen. Mina förhållanden har tagit slut vid höst och vårstarten. Denna hösten började åt helvete. Jag är inget bra på starter. Och jag blir så rädd. Även om inget talar för att jag ska förstöra mitt liv denna gången så inser jag att rädslan för det kanske är lite inbyggd nu. Och jag hatar att saker påverkar mig. Jag hatar när jag inte själv kan styra över mig själv. Jag vill så många saker. Men jag vet bara inte hur det ska gå till. Jag vill också saker som jag inte borde göra. Som gör mig glad men sen ledsen. Sluta svamla. Kan man tycka. Jo det tycker jag nog med. Godnatt

tjip!

Gott nytt år! Karlstad gjorde mig inte besviken denna gången heller.


RSS 2.0