orvar

Okej, det är sanning. Inget ljug alltså. Jag ska till Göteborg. På en tisdag. På kvällen. Jaha hur kommer jag hem då? Ha! Med spårvagn såklart. För jag bor i Göteborg. Typ. Det är inte riktigt ett hemtrevligt hem, men det finns en säng, och den ska jag försöka sova i. Det kommer givetvis inte alls gå. För det finns så mycket jag vill fixa med först. Innan jag ens kan tänka mig att sova. Sen kommer jag ha inflyttningsfester, ganska många tror jag. Det finns så många jag inte träffat på länge och då blir det ju inte alls bra om alla kommer samtidigt för då kan jag inte prata med någon.

Ikväll ska jag träffa Emelie och Thomas. Jag är skitnervös. Han kommer ända från Paris. Jag kan ingenting om Paris. Har varit där en gång men då lärde jag mig inte sådär jättemycket. Emelie kommer från Kode och jag kan inte så mycket om det heller faktiskt fast jag har varit där ganska så många gånger. Jag funderade på om jag skulle ta med mig lite bilder på när jag var i Paris men sen kom jag på att är det någon stad han varit i och vet hur den ser ut så är det ju faktiskt Paris. Jättedum idé. Då är det bättre att jag tar med med bilder från när jag varit i Kode. Sen kom jag på att varför ska jag över huvudtaget ta med mig bilder, vilken stad det än handlar om.


16.37 en mellandag

Idag har jag flyttat in möblerna i mitt nya hem. Som vanligt har jag inte tagit några kort eftersom jag inte kan hitta min laddare till kameran. Men jag har ett bra minne. Så det tröstar jag mig med när jag vill föreviga någonting. Det kommer bli jättefint, jag känner det. Jag undrar bara om det är meningen att man ska kunna ställa djupa tallrikar på en hylla och sen liksom ingenting på dom, eller glasen för sig utan att balansera på något annat. Allt har liksom sin plats. I fred. Det ser verkligen skitkonstigt ut.

Nu slutade jag som
7:e reserv i Gbg och alltså blir det Borås. Min mage har sagt att det är bra hela tiden så det känns skitbra. Boråsare på dagarna och göteborgare på kvällarna. Kalas ju. Jag har fått en almanacka och en fin väska. Till skolstarten. Till den 711:e skolstarten. Herregud. Men det ska bli så kul, så kul så kul så kul.

alarm

När jag är ledsen har jag ingen ork att blogga. När jag är arg tycker jag att bloggar är det fånigaste som finns. När jag är glad så har jag annat att tänka på än att blogga så när ska jag, som aldrig befinner mig mittemellan då skriva. Trams alltså. Jag kan inte hålla på och tänka så mycket för då får jag aldrig något skrivet.

Nu är det julkaos. Verkligen kaos. Jag kom på att jag skulle göra fudge. Det skulle koka mycket och länge så jag ställde kastrullen på vedspisen som brann som om den aldrig gjort något annat. Fudgen kokade och kom längre och längre upp i kastrullen och vi liksom såg det hända i slowmotion. Det var som en vulkan kan jag tänka mig och lavan välde över, fast i detta fallet fudge, över hela spisen och den är ganska varm.. Hela vedspisen hade ett bubblande lavatäcke och hade det inte börjat ryka i hela rummet och brandlarmet gått så hade jag nog börjat fnissa.


halleluja i kör

Vilar mig lite, det är ju inte klokt att flytta. Man borde aldrig göra det. Men flytta in är kul. Det borde man göra oftare. Gå runt och tänka var man ska ställa alla sina saker, flytta någon cm och känna in sig. Det är fortfarande ett bombnedslag i grytet men vad ska man göra? Jag tror fortfarande att åtminstone två lådor är tomma. Fast när jag kollar i dom så är dom knökfulla och det går inte in i mitt huvud att jag är en sån samlare. Det kan ju komma till användning någongång och när dom tillfällena kommer så är det liksom värt allt stök. Jag har packat ner mitt modem till datorn i någon låda, så dumt alltså och det är inte det enda som ligger någonstans. Jag vet ju precis vart jag lägger det när jag lägger ner det i en påse eller låda men det är ju såklart omöjligt att komma ihåg någonting. Dumt att jag gjort likadant med julklapppar också. Eftersom den stora flytten blir efter jul. Och då brukar man redan har gett bort julklapparna.

Det är så spännande allting nu. Ytterligare en ny fas i livet och även om jag känt att jag är trött på faser och vill ha ett lite mer permanent tillstånd så känns det ändå så kul nu. Ny skola som jag känner mig motiverad till tusen inför och flytt till en lägenhet som ligger på ett berg. Bara en sån sak. Att bo på ett berg. Det känns fantastiskt. Jag har köpt nya tallrikar som jag ska inviga med en firre tror jag. Fisk på ny tallrik, töntigt? Nä, det är en top 10-grej som jag längtar till i och med våren.


kirrat och klart

Jag vaknade inte kl 12 imorse som jag gjort den senaste veckan. 06 var klockan istället när jag vaknade av nervositet. Antagningsbeskedets dag. Så vad händer nästa vår? Jag kan börja med att säga att jag kommer fira jul iår. Det hade faktiskt inte varit möjligt om jag fått avslag på allt. Då hade jag på riktigt gått ner mig så totalt av ilska, frustration och ledsamhet. Dom som ville ha mig är Borås! En bra skola för blivande syrror. Jag hade sökt Göteborgs universitet som första val men hamnade på reserv 18. Jag vet inte alls vad det betyder. Jag börjar också bli fundersam på vad jag vill även om Gbg skulle ropa på mig. Jag har en bra magkänsla inför Borås.

Åh! Tänk, jag ska bli sjuksköterska!!
Mitt abslouta drömjobb. Efter barnmorska. Jag kan inte tänka mig något bättre för mig. Jag känner mig så lättad och lugn, vilket känns som en helknäpp känsla. Jag har varit så ledsen och nervös och magknuten börjar lösas upp nu och jag blir alldeles tom i skallen av det. Jag ska flytta till en kanonlägenhet, perfekt stor och perekt läge. Och jag ska börja min drömutbildning. Jag tycker att jag får skriva såhär många bra saker för de senaste månaderna har det bara varit skit och lite skit till. Då får man ägna sig åt att bara vara glad!

en hyllning till hagahalleb

Jag älskar ica! utropade jag när vi handlade idag. Vår ica är så trevlig så jag går ofta dit även om jag inget ska ha. Idag slog dom ändå alla sina tidigare rekord i mysighet. Med vaddå? Julbord! Massa mat, till oss! Korvar, köttbullar, röror, bröd, efterrätt, glögg etc. Jag önskade att handlandet skulle vara för evigt för det blir verkligen så mycket bättre att handla när man samtidigt har en glögg i handen. Ja, jag vill helt enkelt bara säga att ica, jag kommer sakna dig!

ola bandola

Idag har det varit chaitime med Rebecca, en bra break från bananlådorna. Chai är livets dryck. Julklappar kunde jag också köpt men hittade inget jag dog för. Jobbigt att man måste dö för en grej för att kunna köpa det, men så är det och det kan inte ändras.

Fem bananlådor är sprängfyllda och det ser inte ens ut som om jag börjat packa. Jisses, jag slänger och slänger och ändå växer det. Men nu får det vara nog för idag, eller det har varit nog ganske länge nu men imorgon påt igen. Jag ska flytta till min femte lägenhet nu. Första var en etta med kök, sedan blev det en tvåa med balkong, sedan ner till lilla campusrummet i korridor och sedan till lilla rummet jag bor i nu. Vilken utveckling :) Men nu får det vara nog med smårum, hoppas jag. Min etta på 39 kvm väntar snart på mig och det kommer bli en lycka. Även om det just nu känns vemodigt att lämna detta. Såna här känslor är jobbiga, men jag har lärt mig att hantera dom. Vemod check!

trevlig vecka gott folk

Idag var jag nere på ica och köpte massa bananlådor. 5 kr styck kostade dom och pengarna la jag i cancerfondens bössa. Då var priset inte särskilt högt. Skulle ica tagit pengarna hade det känts lite girigt av dom. Säskilt nu när det är juletid. Men skitsamma, nu var det ju som sagt inte så att dom tog pengarna heller så sluta tjata. Imorgon blir det packa, på onsdag blir det packa och på torsdag städa och tvätta och fredag kanske kan få bli en vilodag. Men då måste det vara rent för på lördag kommer våra mammor och dom ser om vi inte har manglat våra mattor. Våra pappor kommer också, det är dom som kör bilarna. Så på lördag ska vi bära och kånka sängar upp och sängar ner och skrivbord ner och skrivbord upp. Så det blir Davids hem. Och på söndags skiljs vi åt och vi följer med våra mammor och pappor hem till våra födelseorter.

Jag håller på att gå i spillror av mina nerver. Som sökande med kompletterande betyg, dvs en sån som jag, så har jag betydligt mindre chans att komma in för att citera studera.nu. Betydligt mindre, så kan man ju inte skriva. Även om det är så. Man blir ju jätteledsen. Och det blev jag. Såklart.

Nu ska jag äta chips och dip och se NÄST SISTA avsnittet av Dextie.. Härliga måndag.

Cause nothing lasts forever

Nu är det sista helgen i Karlstad. På måndag börjar packningen. Det är tur egentligen att David ska bo kvar här så jag får komma hit igen så det inte blir ett sådant drastiskt adjö. Sen kommer han med sin resväska till Göteborg i sommar. Mer kan han nog inte ha med. Fast mitt nya förråd är gigantiskt. Mina senase två lägenheter har haft en garderob som förråd. Där får man inte plats med mycket. Det ska bli kul och packa eftersom man får bort så mycket skit. De borde ju verkligen inte finnas så mycket onödigt på 20 kvm men jag vet inte hur jag lyckas för det är fullt med sånt ändå. Jag har, till exempel, en afrikansk trumma med päls, en plastkatt i skala 1:1, en coboyhatt och 23 muggar. För att nämna några saker. Jag menar inte att detta är skit, men kanske lite.. onödigt? Just nu.

Jag längtar lite till fredag. Då kommer antagningsbeskedet. Då ska jag köpa en present till mig för att jag stått ut med mig själv utan att orsaka större skador, iaf inga som inte kan repareras och så ska jag ge David något bra också för att han inte hoppat ut genom fönstret av min likgiltighet. Fy bövelen!

Vad kul det är att se dig i jeans igen,
fick jag höra idag. Haha. Ja, kul vet jag inte men skönt att ha kläder på sig igen. Jag har inte kollat i min garderob på veckor, månader och det är visserligen bra såhär i efterhand eftersom slitaget borde vara en aning mindre. Nu ska de däremot slitas. Saker känns kul och då slits det! Igår köpte jag en äkta julklapp, alltså en såndär som verkligen ser ut som en julklapp. Det är jättestort med rött vackert papper och lika vackert snöre. Lite dumt kan tyckas att köpa det här i Karlstad men det får åka med i flyttlasset för när det gäller julklappar kan jag inte vänta. Jag har inte lust att köpa ost för att det är så dyrt men julklappar finns det inget stopp på. Jag kan inte hejda mig. Låt det bli måndag så affärerna öppnar igen.

RSS 2.0