Min kompis Emelie

Jag är så glad. Emelie har hälsat på mig och vi hade som vanligt en fantastisk kväll. Vi lagade mat och drack champagne och mjölkiga drinkar. Vi lånade kläder av mamma så vi kände oss lite mer bohemiska och bekväma. Vi klippte och klistrade och gjorde fem sidor i våran fantastiska bok där vi skriver, målar och har bilder på saker vi tycker om och blir glada av. Det är en fantastisk bok som för evigt kommer göra mig lycklig. När vi kände att vi arbetat klart för dagen klädde Emelie ut sig till min pappa. Hon kände nog att hon behövde det för att göra kvällen fulländad. Det blev den. Jag känner mig alltid så inspirerad efter våra möten! Vi har blivit väldigt duktiga på att vara glada och även säga det högt och ofta! Att säga högt hur lycklig man är och varför gör att lyckan blir ännu större.

   

Jag har en royalistkompis på mitt jobb. Hon är 97 år och har jag tid över går jag alltid in till henne så kan vi prata om det senaste viktiga. Hon sitter ofta insjunken i Svensk Dam och vi kan bläddra lite i den tillsammans och tycka och tänka om alla. Hon påstår att Carl Philip har träffat Sofias förlädrar och jag påstår att så är det inte, men för övrigt är vi oftast överens.

Imorgon kommer mamma och pappa hem från Italien. Jag hoppas dom har hittat en fin keramikmugg till min samling. Och gärna lite andra presenter med.


kalasande med baileys

Idag var det fest. 91-årskalas firades i eftermiddagssolen med kakor, prinsesstårta och skålande i baileys (givetvis inte jag, men blev så sugen så jag körde i ilfart hem till min egna baileys när jag slutade). Det var så sött när alla damer och en farbror satt och skålade i sina glas och nickade förtjust åt varandra efter skålen och sa att det var visst inte så dumt det här. Riktigt gott. Själv föredrar jag det med lite mjölk i. Det blir liksom så starkt utan, eh ja, jag är sån.

Jag trodde jag skulle få 70 % jobb. Det blev lite mer. Denna vecka landar det på ca 48 timmar och så har det varit varannan vecka. Det blir kul att få lön. Och det är kul på jobbet. När man väl är där. Det är faktiskt bara hemma som det inte känns så festligt att gå upp kl 05. För kl 08 känns det som det är mitt på dagen och dagarna blir jättelånga och jag hinner så mycket! Åh vad jag längtar efter att få ett arbete. Jag kommer vara den lyckligaste på denna jord om jag någonsin får en fast anställning. På riktigt. Jag har sedan jag var liten trott att risken är nog ganske stor för mig att bli uteliggare, och nej, jag har inte strukit den möjligheten. Det är en jobbig tanke och jag hoppas det inte ligger någon sanning i den för jag vill köpa ett eget litet hus och fylla det med massa fina tavlor och burkar. Det måste bli så.

Jaha.. vad mer? Idag fyller Victoria år. Traditionsenligt firande på Öland, men utan huvudpersonen detta år. På tal om henne, ja hon kommer ofta på tal, så kommer Johanna och hälsar på på fredag för att på storbild se SVT´s skildring av bröllopet som vi faktiskt missade! Får jag gissa på skampagne och snittar. Ja så tror jag att det får bli. Underbara liv.

Hej igen

Jag orkar liksom inte sitta vid datorn på sommaren. Under höst, vinter och vår står datorn på nästan dygnet runt och jag är ständigt uppdaterad om allt oviktigt som händer, men nu känns det bara slöseri och tråkigt att sätta mig här. Jag vet inte vad varenda människa gör nu som jag annars vet via facebook men inte mår jag dåligt över det. Jag inser nu under sommaren vad mycket skit jag håller på med under terminerna som bara tar upp massa tid. Att blogga är inte skit, så det har jag bara varit slarvig med pga tidsbrist, men allt annat jag gör på detta internet, vad är det?? Ingen aning. Katrin Zytomierskas bantning efter Ringo är faktiskt inte så kul. Men ihöst, då jag blir slö igen är jag rädd för att det kommer bli intressant.

Nu har har jag jobbat mer än heltid ett tag, typ 6 dagar i veckan och jag har inte varit hemma en eftermiddag. Det har varit Liseberg, bokskrivande, badande, båtåkande i ny båt, Skagen och igår Dyrön. Vi var på kalas hos Lorentsons och det var så festligt! Mat av högsta kvalitet och vernisage med rosé. Allt var bara bra hela tiden. Premiärsov i båten och det gick bra.

Och jobbet går bra? Ja. Jag har fått några kompisar födda på 10 och 20-talet. Det är kul, men ganska mycket så jag är lite trött. Men jag har ett jobb! Och det är det viktigaste. Har man ett arbete ska man vara nöjd. Punkt.


RSS 2.0